adscode
adscode

Facebook Messenger’da 'hikayeler' dönemi

Facebook, Snapchat’in popüler özelliklerini kendi platformuna eklemeye devam ediyor. Şimdi ise Facebook’ta hikâyeler dönemi başlıyor.

Facebook Messenger’da 'hikayeler' dönemi
Sosyal Medya
Snapchat’in hikayeler özelliğini Facebook, Instagram’da kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Söz konusu özellik Instagram’a eklendikten sonra platforma 100 milyon kullanıcı daha dahil oldu. Facebook, kullanıcılar tarafından ilgi ile karşılanan bu özelliği ‘Facebook Messenger’a da getirdi.

Facebook Messenger’da günlük durumunuzu paylaşacağınız fotoğraf ve videolar aynı Snapchat, Instagram ve WhatsApp’da olduğu gibi 24 saat içerisinde silinecek.

Yeni günlük durumlarınızı görmesini istemediğiniz kişileri ‘ayarlar’ bölümünden kontrol edebilirsiniz. Şimdilik iOS platformu ile başlayan uygulamanın yakın zamanda Android ve masaüstü sürümüne de gelmesi bekleniyor.

Facebook Snapchat’in izinden gitmeye kararlı
Yeni gelen güncelleme ile ilgili konuşan sosyal medya danışmanı Enes Özdemir, “Facebook Snapchat’in izinden gitmeye kararlı. Bu yenilikler, kullanıcılar tarafından ilgi ile karşılanıyor. İnsanlar tanınmak ve beğenilmek istiyor. Özellikle sosyal medya kullanıcıları hayatın içinde yaşadıkları, yapmakta oldukları her şeyi sosyal medyada paylaşıp gösterme çabası içinde. Bu davranışın aslında yapılmaması gerekiyor. İnsanlar paylaşımlarını yaparken farkında olmadan bir arşiv oluşturuyor. Günümüzde nasıl ki her şeyimize kimlik kartımızdaki bilgiler sayesinde ulaşılıyor ise, sosyal medyada da paylaşımlarımızla bir ‘online kimlik’ oluşturmaktayız. Paylaşımlarımızın gelecekte karşımıza çıkma ihtimali olduğunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)