adscode
adscode

Facebook size ay sonu şoku yaşatabilir

Akıllı telefonlardaki Facebook uygulaması internet kotasının hızlı tükenmesine yol açıyor. Konuya ilişkin Facebook'tan yapılan açıklamada, "Videoların minimum veri kullanması için gereken hassasiyeti…

Facebook size ay sonu şoku yaşatabilir
Sosyal Medya
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un akıllı telefonlar için koyduğu bir özellik faturaların kabarmasına neden oluyor.

Akıllı telefonlardaki uygulama üzerinden Facebook'a giren kullanıcıların zaman tünelindeki videoların otomatik açılması nedeniyle internet kotaları hızlı tükeniyor.

Facebook'ta gezinirken kendi kendine açılan videolar 3G üzerinden bağlanan kullanıcıları çaresiz bırakıyor.

SORUN NASIL ÇÖZÜLECEK?
iPhone kullanıcıları için çözüm oldukça basit. Ayarlara girerek Facebook uygulaması içindeki ayarlar bölümünden otomatik çalıştırma özelliği kapatılabiliyor. Ayrıca sadece Wi-Fi ile çalışma özelliği de açılabiliyor. Android telefonlarda da uygulama ayarlarına girerek otomatik oynatma özelliği kapatılabiliyor. (CNBC-e)

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, videoların otomatik oynatılmasına ilişkin, "Videoların minimum veri kullanması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz" açıklamasında bulundu. Konuya ilişkin olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yapılan açıklamada, kullanıcıların minimum veri kullanması için gereken hassasiyetin gösterildiği belirtildi. Videoların sadece ekranda kaldığı sürelerde aktif olduğu ifade edilen açıklamada, video üzerinde beklenmediği takdirde aşırı bir veri kullanımı olmayacağı öne sürüldü. Öte yandan uzmanlar, beklenmeyen faturalarla karşılaşılmaması için kullanıcıları söz konusu internet sitelerindeki otomatik video oynatma özelliğini kapatmaları önerisinde bulunuyor.cumhuriyet.com.tr

Facebook’ta Otomatik Video Oynatmayı Kapatma


Popüler sosyal ağ sitesi Facebook, son yaptığı yenilik ile bazı kullanıcıların başını ağrıtmaya başladı. Facebook üzerinde yer alan videolar artık kendi kendine videolar oynatılmaya başlanmıştır. Kotalı internet kullanıcıları için bu çok büyük bir veri kaybı anlamına geliyor.

Facebook hesabınızdan yapacağınız küçük bir değişiklik ile bu can sıkıcı durumdan sizlerde kurtulabilirsiniz. Kısaca yapmanız gereken adımlar şunlardır;

Facebook hesabınızdan sağ üst köşedeki Ayarlar kısmındaki videolar bölümündeki Otomatik Video Oynatma bölümü açıksa kapatılmalıdır.

Mobil kullanıcılar için bu durum biraz daha farklıdır. Facebook videolarının tamamen otomatik oynatılmasını kapatmak mümkün değildir. Mobil kullanıcılar için sadece bir seçenek mevcuttur. Videoları sadece  mobil ağda kapatabiliyorsunuz. Videolar Wi-fi açıkken oynatılmaya devam edecektir. Mobil kullanıcılar için en iyi ayar; Wi-fi açıkken otomatik video oynatmayı seçebilmeleridir.

Android kullanıcıları Facebook açıkken, sol taraftaki bara basarak, buradan “Uygulama Ayarları” kısmına geldiklerinde, karşılarına çıkan ”Otomatik Videoları sadece Wi-Fi açıkken oynat” şeklide bir seçenek göreceklerdir.

Apple kullanıcları için ise, Tıpkı Android kullanıcıları gibi onlar da aynı işlemi sadece Wi-Fi açıkken çalışma modeline çevirebiliyorlar. Facebook videolarını kapatabilmek için; “iOS Ayarlar” kısmından, “Facebook Ayarları” bölümüne girip, buradan “Video” başlığına girdiğinizde,  Wi-Fi açıkken oynat ibaresini göreceksiniz ve değişikliği buradan yapacaksınız. İşlem bu kadar basittir.
Kotalı internet kullanıcıları ve bu yeni özelliği sevmeyen kullanıcılar bu yöntemler ile Facebook Otomatik Video Önizleme özelliğinden kurtulacaklardır..



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)