adscode
adscode

Facebook Yanlışlıkla Yeni Projesini Duyurdu

Dev sosyal paylaşım sitesi Facebook, yanlışlıkla yeni projesini duyurdu. Peki bundan sonra ne olacak? İşte, ayrıntılar...

Facebook Yanlışlıkla Yeni Projesini Duyurdu
Sosyal Medya
Facebook'un bu hafta San Francisco'da gerçekleşecek F8 konferansında pek çok şey duyurması bekleniyor. Fakat takımın resmi konferans duyuru uygulamasında oluşan bir hata yüzünden, duyurulacak şeylerden bazıları erken sızdı.Bunlardan bir tanesi de "Teleportation Station", duyuru uygulamasıyla birlikte yanlışlıkla sızan bu gizemli uygulama, ne işe yarıyor dersiniz?Henüz bu gizemli uygulamanın ne işe yaradığı bilinmiyor fakat F8'de Facebook'un bir duyuru yapması bekleniyor.
 
"Facebook'unuzu kapatın"
 
Avrupa Komisyonu temsilcisinin Facebook için 'Bilgilerinizi ABD yönetimi görsün istemiyorsanız hesabınızı kapatın' uyarısı gündeme bomba gibi düştü.
 
Gizlilik konusundaki çalışmalarıyla tanınan Maximilian Schrems'in açtığı bir dava Avrupa Komisyonu'nun Facebook hakkında şaşırtıcı bir uyarıda bulunmasına yol açtı.
 
Avrupa Komisyonu temsilcisi Bernhard Schima, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının eğer bilgilerini ABD güvenlik birimlerinin eline geçmesini istemiyorlarsa Facebook hesaplarını kapatmaları gerektiğini kaydetti.
 
Davada veri gizliliği birçok yönüyle ele alınırken Schima, veri gizliliği konusundaki endişelerle ilgili yaptığı açıklamada "En ufak bir endişeniz varsa Facebook hesabınızı kapatmayı düşünebilirsiniz" dedi.
 
FACEBOOK UYARISININ SEBEBİ NSA
 
Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi'nin (NSA) 2010 yılından bu yana cep telefonlarını dinlediği yönündeki iddialar, SMS'lerin yine NSA'ca okunduğu yönündeki gelişmeler Schima'nın bu uyarıda bulunmasında etkili oldu. Özellikle ABD merkezli Facebook'un NSA tarafından yıllardır izlendiği ve verilerin depolandığı da çok tartışılan iddialar arasında yer alıyor.
 
Facebook, Youtube ve Google'a rakip oluyor
 

Facebook, Google ve YouTube'un tahtına göz dikti. Artık Facebook'taki videolar embed koduyla paylaşılacak ve mecralar paylaşımlardan da para kazanabilecek.
 
F8 Geliştirici Konferansı'nda Facebook yeni duyurularını ardı ardına yaptı. Günde 3 milyardan fazla video izlenen Facebook, YouTube ve Google'a rakip olacak.
 
Reklam gösterme konusuna son yıllarda ağırlık veren Facebook, artık videoları paylaşabilme imkanı sunuyor. Ayrıca Facebook'tan para kazanmanın da önü açılmış oluyor.
 
Facebook videoları nasıl paylaşılabilecek?
 
Sadece kendi platformunda paylaşıma izin veren Facebook, embed kodu üzerinden paylaşıma olanak sunacak.
 
Kısa zamanda aktif olacak bu güncelleme, Facebook'a yüklenen videolar "Embed" kodu üzerinden belirlenen diğer internet siteleri üzerine de kolayca eklenebilecek.
 
Önümüzdeki dönemde paylaşılan videolarda reklam gösterme ve bu reklam gösterme bedeli olarak da mecralara para kazandıracağı söylenen Facebook, bakalım bu konuda Google ve YouTube'u ne kadar terletecek?
 
Facebook havadan internet dağıtacak
 
Facebook, milyarlarca insana interneti havadan ulaştıracak Aquila isimli özel İHA'ların ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı.
 
Sosyal medya devi Facebook'un 2013 yılında başlattığı Internet.org projesi kapsamında geliştirilen insansız hava araçlarının (İHA) Londra'daki ilk test uçuşu başarıyla tamamlandı. Bu İHA'lar sayesinde Facebook dünya genelinde interete erişimi olmayan kimsenin kalmamasını planlarken, 5.5 milyar insanın bu olanaktan faydalanması öngörülüyor.
 
İSMİ YUNAN MİTOLOJİSİNDEN GELİYOR: AQUILA
 
New York Times'ın haberine göre Aquila ismini alan bu özel İHA'ların ismi Yunan mitolojisinde Zeus'un şimşeklerini taşıdığına inanılan kartaldan geliyor. 18 bin ila 20 bin metre yükseklikten uçabilen bu özel İHA'larküçük bir araçtan bile hafif ve bir Boeing 737 ağırlığında...
 
Test sürüşünün ardundan ilk uçuşların bu yaz aylarında yapılması beklenirken, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, kendi hesabından şu sözleri paylaştı:
 
"2013 yılında hayata geçirdiğimiz ve dünyayı birbirine bağlamayı planladığımız Internet.org projesi kapsamında İHA'larımızın ilk uçuşunun başarıyla tamamlandığını söylemek isterim. Boeing 737'den biraz daha büyükçe olan ve enerjisini güneş panellerinden alan bu özel İHA'lar aylarca kesintisiz uçabiliyor. Özellikle internete ulaşamayan kesime bu şekilde interneti taşıyacağız."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)