adscode
adscode

Facebook’ta inanılmaz dolandırıcılık

​Facebook üzerinden dolandırıcılık vakalarına yeni bir tanesi daha eklendi ve bu seferki durağımız, ülkemiz Türkiye oldu.

Facebook’ta inanılmaz dolandırıcılık
Kötü niyetli kişilerin karanlık yaratıcılıkları sınır tanımıyor. Hacker’lar belirli kişilerin hesaplarını ele geçirerek, hesap sahiplerinin yakınlarına “Üç ay boyunca ücretsiz telefon faturası” vadetti. Maalesef, bazı kullanıcılar buna inanınca, telefon faturalarında büyük bir şokla karşılaştılar. Olayı, hesabı ele geçirilen Ulaş Kahraman kamuoyu ile paylaştı.

Kahraman, “23 Nisan günü öğlen saatlerinde Facebook hesabım dolandırıcılar tarafından ele geçirilmiş. Benim adımdan tüm arkadaş listeme mesaj atıp temasa geçmişler. Onlar da ben olduğumu düşünerek bu mesajlara cevap vermiş. Daha sonra arkadaşlarıma “Dün 1600 TL’ye notebook bilgisayar aldım. 3 ay telefon faturası ödememe hediyesi verdiler. Eğer hattın faturalıysa numaranı ver senin hattına yükleyim, boşa gitmesin” içerikli bir mesaj daha göndermişler ve buna inananlar da telefon numaralarını verince onaylamaları için bir link göndermişler. Bu linke tıklayanların telefon faturaları üzerinden mobil sistem aracılığı ile 200′er lira çekmişler. Faturalı hat sahibi arkadaşlarım dokümanlarını incelediğinde paranın çekildiği adresin NEXOON adlı oyun firması olduğunu belirttiler. Her şey 1 saat içerisinde olup bitmiş. Bazı arkadaşlarım aramışlar ama ben duymadım.” ifadeleriyle, dolandırıcılığın boyutlarını gözler önüne serdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)