adscode
adscode

Facebook'un yeni video uygulaması Riff yayınlandı

Facebook'un yeni uygulaması Riff ile artık herkes Harlem Shake ya da buzlu kova gibi bir video fenomeni oluşturup, dünyanın dört bir yanından kendisi adına gelen videoları izlemenin keyfini yaşayabiliyor.

Facebook'un yeni video uygulaması Riff yayınlandı
Sosyal Medya
Riff uygulaması ile bir fenomen başlatmak için yapmanız gereken şey de son derece basit; tıpkı Vine videolarında olduğu gibi en fazla 20 saniye süren, kısa bir video çekiyorsunuz. Sonra da videonuza insanları etkileyip o tarzda videolar çekmelerini sağlayacak bir isim koyuyorsunuz. Siz videoyu yüklediğinizde arkadaşlarınıza da Riff’ten sizin çektiğiniz temada bir video çekmeleri için teşvik edici bir bildirim gidiyor ve onların çektikleri videolar da sizin videonuzun altında sıralanıyor. böylece fenomen olma yolunda hızla ilerliyorsunuz.

Facebook’un Riff uygulamasının Ürün Yöneticisi Josh Miller, “Potansiyel yaratıcı çevreniz burada oluşan havuzla hesap edemediğiniz kadar büyüyebilir ve kısacık bir video birden bire Facebook’ta ya da internetin herhangi bir köşesinde paylaşmak isteyeceğiniz devrimsel bir oluşuma dönüşebilir.” diyor.

Yine Miller’ın söylediğine göre Riff, “Facebook’un Creative Labs isimli departmanının tıpkı Paper, Slingshot, Mentions, Rooms ya da Groups gibi sonu belli olmayan bir projesi. Ancak bu saydıklarımız gibi bir geleceğe sahip olup da beğeni toplamasa bile en azından video konusunda insanların ne istemediklerini bizlere göstermiş olacak” diyor. Eğer büyür ve yaygınlaşırsa da Facebook üzerinden video yaratma ve oynatma oranlarını ciddi ölçüde artıracağını da eklemeden geçmiyor Miller.


Fenomen kaynağı

Facebook’un son uygulaması Riff’in proje yöneticisi Miller, projenin bir süre önce insanların kafasından aşağı bir kova buzlu su dökerek çektiği ALS Ice Bucket Challenge videolarından esinlendiğini söylüyor. Birden bire büyüyen bu kampanyanın insanları bir şekilde bağış yapmak adına; kimileri için ise sadece eğlence için başlarından aşağı buzlu su dökerek video çekmeye yönelttiğini söylüyor.
Ice Bucket Challenge videolarının Facebook üzerinde video izlenme oranını %50 artırdığını söyleyen Miller, "Eğer insanlara Harlem Shake ya da Ice Bucket Challenge gibi bir malzeme ile video sunar ve insanlardan da bu tarzda videolar çekmelerini beklerseniz çok az tereddütle ya da hiç tereddüt etmeden sizin videonuza karşı kendi versiyonlarını çekip yayınlayacaklar ve fenomeni uzun süre canlı tutacaklardır" diyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)