adscode
adscode

Faceebok'ta önemli değişiklik

​Facebook, Android ve iOS uygulamaları için Nearby Friends adını verdiği yeni özelliğini duyurdu.

Faceebok'ta önemli değişiklik
Sosyal Medya
Facebook, yaptığı duyuru ile mobil uygulamalarında yer alacak  ”Nearby Friends” yani “Yakınlardaki Arkadaşlar” adındaki yeni özelliğini duyurdu. Mobil uygulamalara gelecek güncelleme ile hayata geçecek bu özellik, Facebook arkadaşlarınız ile yakın olduğunuz zaman sizi uyarıyor ve böylece arkadaşlarınızla buluşup görüşebiliyorsunuz.

Çevrenizdeki arkadaşlarınızı size bildirim olarak sunması haricinde, sizden uzak olan arkadaşlarınızın konum bilgilerini de haritadan görebileceğiniz bu özellik, aslına Foursquare’in Check-in yapılmayan versiyonu olarak düşünülebilir. Görünen o ki Facebook, yavaş yavaş Foursqare’in yerini gözüne kestirmiş.

Açıp – Kapatmak Tamamen İsteğe Bağlı

Konu sürekli konum bilgisi paylaşmak içeren bir özellik olunca, Facebook bu özelliğin tamamen isteğe bağlı olarak açılıp, kapatabileceğini. İstediğiniz zamane konumunuzu paylaşıp, istemediğiniz zaman paylaşmayabileceğinizi defalarca vurguluyor. Özel hayatın gizliliği konusunda kilit rol oynayabilecek bu özelliği, isteseniz çok basit bir şekilde uygulama üzerinden kapatabileceksiniz.


Ayrıca Nearby Friends özelliğini isteseniz tüm arkadaşlarınıza açabilir, isterseniz sadece birkaç kişiye açabilir ya da birkaç kişiyi engelleyebilrisiniz. Böylece istemediğiniz kişilerin sizi adım adım takip etme şansı kalmaz.

Facebook, “Nearby Friends” yani “Yakınlardaki Arkadaşlar” özelliğini önümüzdeki haftalarda ABD’den başlayarak mobil uygulamalara yerleştirecek ve testler başlayacak. Bu özelliğin dünya çapında kullanıma sunulup sunulmayacağı ya da sunulursa ne zaman sunlacağı belli değil. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)