adscode
adscode

Fakültelerine Birincilikle Yerleşen Öğrencilere Kutlama Mektupları Verildi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, ulusal proje kapsamında ilk kez yapılan ve Kırklareli Üniversitesinde gerçekleştirilen törende fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere…

Fakültelerine Birincilikle Yerleşen Öğrencilere Kutlama Mektupları Verildi
Üniversite
Devlet ve vakıf üniversitelerinin fakültelerine birincilikle yerleşen 1351 öğrenci ve ailelerine birer mektup gönderen Saraç; Kırklareli Üniversitesi’ndeki Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğrencisi Aytuğ Kaya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi Tahsin Okay, İlahiyat Fakültesi İlahiyat bölümü öğrencisi Ayşe Birge, Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümü öğrencisi Yunus Suratlı, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi Ulaş Canal, Teknoloji Fakültesi Mekatronik bölümü öğrencisi Murat Avcı ve Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencisi Volkan Kabak’a bizzat mektuplarını verdi.

Kırklareli Üniversitesi’nde düzenlenen törene katılarak bir konuşma gerçekleştiren Saraç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olarak tüm üniversitelerimizin fakültelerini birincilikle kazanan öğrenci ve ailelerini tebrik etmek amacıyla kendilerine kutlama mektubu gönderdiklerini ve bu uluslararası projenin başlangıcını bugün Kırklareli Üniversitesi’nde gerçekleştirdiklerini belirterek 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Kırklareli’nden tüm üniversitelere engin başarı dileklerini iletti.

Güçlü bir Türkiye yaratacak genç nesillerin başarılarını içtenlikle desteklediklerini göstermek için ülke sathına yayılacak biçimde bu kutlama mesajını yazdığını dile getiren Saraç; öğrencilerin insan sevgisi, insana saygısı ve en önemlisi yurt sevgisi kavramı ve inançları ile yetişmesinin güçlü davalarında en büyük destekleri olduğunun altını çizdi.

“Yeni YÖK” olarak stratejik bir bakış açısıyla ve 193 üniversitenin katılımıyla yükseköğretimde gerçekleştirilen önemli çalışma ve gelişmeler konusunda katılımcıları bilgilendiren Saraç, Türkiye’nin Yükseköğretim sistemindeki öğrenci sayısının Avrupa Yükseköğretim Alanı ülkeleri arasında Rusya’dan sonra en yüksek ikinci ülke olduğunu ve yıllar içindeki artış oranında ise en yüksek ülke olduğunu belirtti.

Bugün öğrenci sayısının altı milyon 63 bine ulaştığını belirten Saraç, bu zengin beşeri sermayeyi ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına başarı ile sunmak istediklerinin dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Kırklareli Valisi Esengül Civelek ile Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ı makamlarında ziyaret etmesinin ardından Kırklareli’ndeki programını sonlandırdı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)