adscode
adscode

Fakültesinin ilk mezunlarındandı, 2018 EUS Türkiye birincisi oldu

DÜ Eczacılık Fakültesinin ilk mezunları arasında yer alan Rengin Türk, Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda birinci olmanın sevincini yaşıyor.

Fakültesinin ilk mezunlarındandı, 2018 EUS Türkiye birincisi oldu
Eğitim

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesinin ilk mezunları arasında yer alan Rengin Türk, girdiği Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda birinci oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 16 Eylül 2018'de yapılan Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2018-EUS) giren DÜ Eczacılık Fakültesinin ilk mezunlarından Rengin Türk, sınavda 100 sorudan 74'ünü doğru yanıtladı.

Türk, yaptığı açıklamada, fakültenin ilk mezunlarından olduğunu, eczacılık mesleğini çok sevdiğini belirterek, girdiği sınavın çok zor olduğunu söyledi.

Çalışma ve emek vererek sınavın üstesinden geldiğini, sınavda başarılı olabilmek için üniversiteden iyi bir temel ile mezun olmak gerektiğini belirtti.

"Çok mutluyum, birinci olmak beni çok heyecanlandırdı." diyen Türk, başarısında mezun olduğu fakültenin büyük etkisinin olduğunu dile getirdi.

Türk, şöyle konuştu:

"Sadece 23 kişinin kazanabildiği bir sınav. Başarımda hocalarımın katkısını inkar edemem. Bu süreçte sürekli yanımda olan ailem ve arkadaşlarımın da büyük bir payı var. Bu başarımın memleketimin ve üniversitemin isminin duyulmasında katkı sağlaması beni daha çok onurlandırdı ve gururlandırdı. Önümüzde örnek sorusu olmayan bir sınavdı. Tamamen öğrencinin kişisel deneyimlerine ve tahminlerine kalan, tahmin etme yeteneğini ölçen bir sınav. Bu zorluklara rağmen bu sınavın üstesinden geldim."

Üniversiteyi gururlandırdı
DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de üniversitenin geçen dönem Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasına girmeyi başardığını, bu yıl da doluluk oranıyla Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerin başında geldiğini söyledi.

Amaçlarının eğitim ve öğretimin, araştırma ve projelerin kalitesini arttırmak, Türkiye'de ses getirecek projeler geliştirmek olduğunu kaydeden Gül, şöyle devam etti:

"Eczacılık Fakültemiz, ilk mezunlarını bu yıl verdi. İlk mezunlar arasında yer alan Rengin Türk, girdiği sınavda birinci oldu. Bu üniversitemiz ve fakültemiz için önemli bir başarıdır. Birinciliklerin gelmesinin devam etmesini arzuluyoruz. Rengin ile kalmayacaktır. Çalışmalarımız bu şekilde devam ederse üniversitemizin farklı bölümlerinde ve fakültelerinde Türkiye'de derece yapacak öğrencilerimiz olacaktır. Türk'ün birinci olmasından çok mutluyuz. Bu başarı hem bize, hem öğrencilerimize moral ve motivasyon olmuştur. Bundan dolayı öğrencimizi tebrik ediyorum."

“Hem bizim hem öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırdı”
Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Erdinç ise “Bu yıl verdiğimiz ilk mezunlarımızdan Rengin Türk, 2018 Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı’nda (EUS), Türkiye birincisi olmuştur. Öğrencimizi, Türkiye’deki bütün Eczacılık Fakülteleri mezunlarının girdiği bu sınavda göstermiş olduğu üstün başarısından dolayı gönülden kutluyor ve kendisi ile gurur duyuyoruz.” dedi.

Bu başarıyı, fakültelerinde sürdürmekte oldukları ve daha iyisine ulaşmak için gayret gösterdikleri öğrenci odaklı eğitim programlarının doğru yolda olduğunun bir göstergesi olarak kabul ettiklerini, hem kendilerinin hem de öğrencilerinin motivasyonlarını arttırdığını ifade eden Erdinç şöyle konuştu

“D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Talip Gül’ün çok büyük desteklerini gördük. Donanımlı mezunlar yetiştirmek hedefi ile öğrencilerimizin gerek mesleki gerekse sosyal gelişimleri için çok yönlü bir program uyguluyoruz. Bu bağlamda, mezuniyet sonrası kariyer planlamalarına yardımcı olmak amacı ile öğrencileri ilaç sanayi ve diğer meslek paydaşları ile bir araya getiren toplantılar düzenliyoruz, ayrıca Erasmus öğrenci değişimi programı çerçevesinde hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerini Avrupa üniversitelerine gönderiyoruz.”

Prof. Dr. Meral Erdinç, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak verdikleri eğitim ile yetiştirecekleri mezunlarının, daha birçok başarıya imza atacaklarına inandığını belirtti.

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)