adscode
adscode

Fatih Koleji Öğrencilerinden Uluslararası Başarı

FATİH KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ 2015 ULUSLARARASIİYİPO PROJE OLİMPİYATINDA KATILDIKLARI PROJE İLE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDULAR.

Fatih Koleji Öğrencilerinden Uluslararası Başarı
Özel Okullar

 

Öğrencilerine verdikleri eğitimin yanında onların özel yeteneklerini de geliştirmeyi hedefleyen Fatih Kolejleri "PROJE OKULU"  adı altında başlattıkları faaliyetlerini uluslararası yarışmalardaki derecelerle tamamlıyor.
 

Son olarak 1-4 Mayıs 2015 tarihinde Gürcistan'ın Tiflis kentinde 42 ülkeden 1000'den fazla projenin katıldığı ve 130 projenin finale kaldığı İYİPO(International Young Inventors Project Olympiad)olimpiyatında hazırladıkları projeyle 2 bronz madalya alarak ülkelerine döndüler.

Özel İstinye Fatih Fen Lisesi öğrencileri Burak BERİŞBİLAL ve Mustafa Said GÖZDE mühendislik alanında yaptıkları ''Atık kağıtların beton yapımında kullanılması ve ısı yalıtımına etkisi ''projeleri katıldıkları olimpiyatta bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

İstinye Fatih Fen Lisesi Fizik Öğretmeni ve Proje Takım Lideri Ayhan KIZAR: "Günümüz insanı tüketim çağında. Tüketim çağından üretim çağına geçen milletler yarının gelişmiş milletleri olacaklardır. Öğretmen olarak bizler de öğrencilerdeki yeteneklerin gün yüzüne çıkması adına onlara bir fırsat sunuyoruz." dedi. İstinye Fatih Fen Lisesi Müdürü Selahattin AKBAL ise: "Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi proje üretmeleri konusunda hep destekledik, bu okullar dünya standartları üzerinde bir eğitim vermeye aday okullar, Proje ise okullarımızın vazgeçilmezi. Öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz." dedi. Bu proje olimpiyatında derece alan öğrencilere Tiflis Uluslararası Karadeniz Üniversitesi 4 yıl boyunca geçerli %25 eğitim bursu hediye etti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)