adscode
adscode

Fatih Projesi'nde usulsüzlük iddiaları asılsızdır

​Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Fatih Projesi harcama kalemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları tamamen asılsızdır" dedi.

Fatih Projesi'nde usulsüzlük iddiaları asılsızdır
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, fatih projesi harcama kalemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarının tamamen asılsız olduğunu, proje takviminde şu ana kadar gelinmesi gereken aşamaların tamamlandığını, herhangi bir sapma olmadığını bildirdi.

Avcı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini, Bakanlığının Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın bilgi notu üzerinden yanıtladı.

Eğitimde Fatih Projesi harcama kalemlerinde usulsüzlük iddialarının tamamen asılsız olduğunu belirten Avcı, Bakanlığın yaptığı harcamaların, planlanan bütçe dahilinde, proje gereksinimleri ve faaliyet planı çerçevesinde, ilgili tüm mevzuat hükümleri kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bakanlığın birimlerinde yürütülen faaliyet alanlarında meydana gelen yoğunluk ve ihtiyaçlara bağlı olarak personelin birimlerinde değişiklik yapılabildiğini kaydeden Avcı, "Bakanlığımızca yürütülmekte olan Eğitimde Fatih Projesi ihtiyaçları doğrultusunda, Bakanlığımız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ilişkili kuruluşu olan TURKSAT A.Ş. arasında, 2011 yılında bilişim ve iletişim teknolojileri konusunda danışmanlık hizmetinin temini amacıyla bir sözleşme yapılmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında görevlendirilen personelden, bilişim ve iletişim teknolojileri danışmanlık ve destek hizmeti alınmakta olup bahsedilen hizmetin temini çerçevesinde sınırlı sürelerle, farklı nitelikte personel görevlendirilmekte, gerektiğinde hizmetine ihtiyaç duyulmayan personel görevlendirmeleri yapılmamaktadır" dedi.

Avcı, Bakanlığının, doğrudan temin yöntemiyle avukatlık hizmeti alabildiğini belirtti. Nabi Avcı, alımı yapılan hukuk danışmanlık hizmetinin ihale yolu ile temin edildiğini, bu hizmetin en az 5 yıl deneyimli 3 kişi ve toplamda en az 4 kişiden oluşacak bir kadroyla yürütüldüğünü, söz konusu hukuki danışmanlık hizmeti için, sözleşmenin yürürlük süresi olan 1 yıl için ödenecek tutarın 955 bin lira olduğunu bildirdi.

"Herhangi bir sapma yok" 

Fatih Projesi takviminde şu ana kadar gelinmesi gereken aşamaların tamamlandığını, herhangi bir sapma olmadığını belirten Avcı, şunları kaydetti:

 "Bu güne kadar, ülke genelinde öğrencilere toplam 51 bin 467, öğretmenlere toplam 11 bin 333 adet tablet bilgisayar dağıtılmıştır. 84 bin 921 dersliğin alt yapı işleri tamamlanmış, 3657 okulda 84 bin 921 sınıf etkileşimli tahta ile donatılmıştır. Ayrıca hizmet içi eğitim faaliyetleri çerçevesinde, 30 saatlik teknoloji kullanım kursu kapsamında 102 bin 501 öğretmen, 8 saatlik etkileşimli tahta kullanım semineri kapsamında da 71 bin 491 öğretmene eğitim verilmiştir.

Hali hazırda, 13 bin okul için yerel alan ağı altyapı ihalesi ile 675 bin tablet bilgisayar ihaleleri sözleşme aşamasında olup, 374 bin 367 adet etkileşimli tahta, 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar ve 41 bin 996 adet çok fonksiyonlu yazıcı için ihale çalışmalarına başlanılmış, değerlendirme süreçleri devam etmektedir. Proje kapsamında bu güne kadar yapılmış harcama ile ilgili usulsüz harcama yapıldığı yönlü tüm söylemler asılsız, gerçekle ilgisi olmayan hayali durumlardır. Dolayısı ile yargıya taşınabilecek bahsetmek de mümkün değildir.

Büyük bir hassasiyetle ülke kaynaklarının ve kamu maliyesi imkanlarının etkin ve verimli kullanımına dikkat edilen ve her aşaması ilgili tüm mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülen proje kaynaklarının heba edildiği iddiası da asılsızdır."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)