adscode
adscode

'Fen ve Teknoloji Geçen Yıla Göre Daha Zor'

TEOG'un ikinci oturumu bugün tamamlandı. Fen ve Teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük , Yabancı Dil sınavları gerçekleşen ikinci oturuma dair ilk yorumlar Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarından geldi.…

'Fen ve Teknoloji Geçen Yıla Göre Daha Zor'
Sınavlar
Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinin her yıl girdikleri TEOG’un ikinci oturumu bugün tamamlandı. 1 milyon 287 bin 847 öğrencinin katıldığı sınavın ilk oturumunu; Türkçe,Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi oluştururken öğrenciler ikinci oturumda; Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınav sorularını yanıtladı.
Öğrencilerin en çok korktuğu sorunların başında yer alan iptal edilen ve yanlış çıkan sorular ile ilgili birinci oturumda hata olmadığını belirten Nesibe Aydın Eğitim Kurumları,  ikinci oturumu şöyle değerlendiriyor;

FEN ve TEKNOLOJİ SORULARI
 
Fen ve Teknoloji sınavında, MEB müfredatında daha önceden belirlenmiş tüm konulardan soru sorulmuştur. Soruların çoğu anlaşılır ve orta düzeydedir. Sınavda, çelişkili soruların olmadığı gözlenmiştir. Ancak, “Sıvıların Kaldırma Kuvveti” konusundan, geçen yılki sorulara kıyasla, daha zor sorular gelmiştir. Bu konudan gelen 2 soru ve “Hücre Bölünmesi ve Kalıtım” ünitesi ile ilgili 1 soru, zor ve belirleyicidir. Sınavda; 3 kolay, 14 orta ve 3 zor düzeyde diyebileceğimiz toplam 20 soru vardır.
 
 Sonuç olarak, 2014 TEOG Fen ve Teknoloji sınavında; soruların geneline bakıldığında,      deneysel, yoruma dayalı, günlük hayattan örnekler içeren sorular hazırlanmıştır.
 
 
T.C. İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI
 
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında, MEB müfredatında belirtilen tüm konulardan soru sorulmuştur. Soruların çoğu anlaşılır ve orta düzeydedir. Ancak, A kitapçığı 2. soruda verilen bilgilerden doğru cevaba ulaşılsa da soru kökünde “askeri idadi yılları” ifadesi kullanıldığı için öğrencilerde çelişki yaratabileceği düşünülmektedir. Sorular, geçen yılki 1. TEOG sınavı ile benzerlik göstermektedir. Bu yıl, 1. sınav konu kapsamına eklenen “Ya İstiklal Ya Ölüm” ünitesinin ilk bölümünden 4 soru çıkmıştır. Sınav sorularından 3 tanesi yalnızca bilgiye, 17 tanesi ise bilgiyi yorumlamaya dayalıdır. Sınavda, 2 adet zor, 18 adet de orta düzeyde olmak üzere, 20 soru sorulmuştur.
 
Sonuç olarak; 2014 TEOG, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında, düşündüğümüz ve beklediğimiz düzeyde ve kalitede sorular hazırlanmıştır.
 
 
 
YABANCI DİL SORULARI (İNGİLİZCE)
 
İngilizce sınavında, soruların geneli anlaşılır düzeydedir. Çelişkili 1 soru bulunmaktadır (B kitapçığı 14. soru). Sınavda, MEB’in belirlediği müfredatın dışında soru sorulmamıştır. Tüm ünitelerden soru sorulmuştur. Beklenmedik bir soru tipine rastlanmamıştır. Diyaloglar zor gibi görünmekte ise de çeldiricileri kuvvetli değildir. Diyalogdan 11 soru gelmiştir. İngilizce sınavında, 11 sorunun kolay, 5 sorunun orta, 4 sorunun da zor düzeyde olduğu gözlemlenmiştir (toplam, 20 soru).
 
2014 TEOG İngilizce sınavı, geçtiğimiz yıla göre benzer düzeyde zor bir sınavdır, ancak, diyalog soruları bu yıl, geçen yıla göre daha fazla sayıda sorulmuştur.
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)