adscode
adscode

Festival tadında 'Bilim Şenliği'

Bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan 5. Bursa Bilim Şenliği 6-7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Festival tadında 'Bilim Şenliği'
Eğitim
Bursa Büyükșehir Belediyesi ve BEBKA tarafından düzenlenen, Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda,  Bilim Merkezleri Araștırma Geliștirme Enstitüsü Derneği tarafından desteklenen, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı Bursa Bilim Șenliği, bilim severlerin proje sergileri, mesleki yönlendirme - atölye stantları, bilim gösterileri ve bilimsel birçok aktiviteyi bir arada sunarak halkımızın bilime ilgisini arttırmayı amaçlıyor.

Türk Hava Yolları Bursa Bilim Șenliği 2016’nın ana teması “Çevre ve Enerji “olarak belirlendi. Yenilenebilir enerji üretimine, geri dönüşüme, enerji depolama sistemlerine, çevre bilincine vurgu yapan atölye çalışmaları ile hem bilime hem de çevre bilincine farkındalık sağlanmış olacak.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinde 'Dokunmamak Yasak' sloganıyla bilimin uygulamalı ve eğlenceli yüzünü başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesimine sunmak için iki yıldır çalışmalar yapılıyor. 12 bin metre karelik merkezde, 14 farklı bilim dalında birçok deney düzeneği bulunuyor. Uluslararası sergiler yine bilim severler ile buluşturuluyor.
 
Bunların dışında merkezde sıra dışı Bilimsel Etkinlikler düzenliyor. Bunlardan biri de 6-7-8 Mayıs'ta Merinos Park Bursa'da Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan 5. Bursa Bilim Şenliği... Bilimin sokağa indirildiği an olan bu etkinlik şehrin en merkezinde geniş bir parkta yapılıyor. Üç gün süreyle festival tadında geçen etkinlikte 60 Bilimsel Atölye çadırında bilimin her alanında ücretsiz atölyeler gerçekleştiriliyor. Şenlikte ayrıca 102 bin TL ödüllü proje yarışması düzenleniyor. Bu yıl yarışmaya Türkiye'nin 67 ilinden 1360 başvuru yapıldı. Ön elemeyi geçen 50 proje şenlikte kendilerini tanıtma imkanı bulacak ve ödül kazanacak. 
 
Geçen yıl şenliği150 bin kişi ziyaret etmiş ve 39 bin kişi atölye yapmıştı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)