adscode
adscode

Fidol Okulları’nda ilk Cumhuriyet Bayramı heyecanı

Bu yıl kurulan ve yeni eğitim/öğretim yılıyla birlikte, sınıflarında ilk ders zili çalan Fidol Okulları’nda bukez de, ilk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı heyecanı yaşandı!..

Fidol Okulları’nda ilk Cumhuriyet Bayramı heyecanı
Okullardan Haberler
En güzel kıyafetlerini, okullarında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı törenleri için giyen Fidol Anaokulu ve Fidol İlkokulu öğrencileri, hazırladıkları gösterilerle hem ailelerini, hem de öğretmenlerini mutlu ederken, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu da doyasıya yaşadılar. Törenlerde konuşma yapan Fidol Okulları İcra Kurulu Başkanı Şule Yurcu, kendi yazdığı Atatürk şiiri ile herkesi duygulandırdı.

TÖRENLERİN ONUR KONUĞU FEVZİ YAMAN BAKIN KİM ÇIKTI!..
Fidol Okulları’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı törenlerinin bir de onur konuğu vardı. Fidol Okulları Kurucusu eğitimci Faik Birgül, günün anlam ve önemine dair kürsüde konuşmasını yaparken, bir onur konuğu olduğundan bahsetti ve kendi ilkokul öğretmeni Fevzi Yaman’ı, tüm velilere ve törene katılanlara tanıttı. Yıllar önce Faik Birgül Van’da ilkokulda okurken, meydana gelen depremde okulları yıkılmış ve öğrenciler okulsuz kalmıştı. O yıllarda köye öğretmen olarak atanan Fevzi Yaman, kendi evinde oluşturduğu derslikte 25 öğrenciye eğitim vermiş ve ilkokuldan mezun etmişti. Üstelik,
Fevzi Yaman’ın mezun ettiği 25 ilkokul öğrencisinin tamamı üniversiteyi kazanmıştı. İşte o 25 kişiden biri olan Faik Birgül, kurucusu olduğu okulunda gerçekleşen ilk Cumhuriyet Bayramı töreninde, kendi ilkokul öğretmeni Fevzi Yaman’ı unutmadı ve onur konuğu olarak davet ettiği ilkokul öğretmenini en iyi şekilde ağırladı.

SIRADA BODRUM VE İZMİR VAR
“Finlandiya Eğitim Sistemi’nden Türk Eğitim Sistemine” parolasıyla yola çıkan Fidol Okulları, çok yakında Bodrum ve İzmir’de açacağı okullarla, eğitime hizmet etmeye ve büyümeye devam edecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)