adscode
adscode

Finlandiya’nın eğitim tecrübesi Türkiye’ye getirilerek buraya uyarlanabilir mi?

'Sail for Good Education-Eğitim için Yelken Aç' etkinliği kapsamında Finlandiya-Türkiye Eğitim İşbirliği Semineri düzenlenecek.

Finlandiya’nın eğitim tecrübesi Türkiye’ye getirilerek buraya uyarlanabilir mi?
Etkinlikler
'Sail for Good Education-Eğitim için Yelken Aç' etkinliği kapsamında Finlandiya-Türkiye Eğitim İşbirliği Semineri 1 Haziran 2016, Çarşamba günü saat 13.00-17.00 saatleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi, Fazıl Say Konferans Salonu'nda yapılacak.

Seminer, Finpro tarafından yürütülen bir ulusal program olan Education Export Finland kapsamında düzenlenmektedir.

Finlandiya’daki eğitmenlere göre okullar, genç insanları hayatta gereksinim duyacakları konularda eğitmelidir. Gençliğin bugün en çok ihtiyaç duyduğu ise gerçek hayatla daha fazla bağlantılı bilgi ve becerilerdir. Okul, aynı zamanda öğrencilerin dijital okur yazarlıklarını da geliştirecek olanaklar sağlamalıdır. Günümüzde, teknoloji artık sınıflarda aktif olarak kullanılmakta ve gelecekte de eğitim ve öğretimin önemli bir parçası olacaktır.

Finlandiya, uzun zamandır dünya sıralamalarında başlarda yer alarak eğitim sektöründe dünyada öncü ülke konumuna gelmiştir. Fin akademik kurumları öğretmen eğitiminde ve pedagojik uygulamalarda yetkinlikleriyle kendilerini gösterirken, Fin şirketler ise öğrenme ortamını ve koşullarını iyileştirecek yenilikçi teknolojiler ve dijital öğrenme araçları geliştirmişlerdir. Peki, Finlandiya’nın tecrübesi Türkiye’ye getirilerek buraya uyarlanabilir mi?

Bu sorunun da cevabının aranacağı seminerde katılımcılar;

​ yeni teknolojilerden ve dijital araçlardan nasıl faydalanılabileceği konusunda Finlandiyalı uzmanlardan farklı görüşler dinleme,
​ Finlandiya’nın “olguya dayalı öğrenme” temelinde uygulamaya başlayacağı yeni ve yenilikçi Fin Ulusal Müfredatı hakkında bilgi edinme,
​ Network oturumlarında Fin şirketleriyle tanışma ve bağlantı kurma,
​ Eğitim programlarında kullanılabilecek yaratıcı çözümlerle ve teknolojilerle tanışma,
​ “Sail for Good Education – Eğitim için Yelken Aç” projesini tanıma ve Finlandiya’nın pedagojik uzmanlığı ve yaratıcı dijital eğitim araçlarından faydalanarak yelkenliyle Dünya turu yapan Meretniemi ailesiyle tanışma imkanına sahip olacaklar.

Varkey Vakfı tarafından düzenlenen ’Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği en iyi 10 öğretmen arasında yer alan matematik öğretmeni Maarit Rossi de “Yarının Eğitimine” ilişkin düzenlenecek panelde matematik eğitiminin önemi üzerine bir konuşma yapacaktır.

“Sail For Good Education- Eğitim için Yelken Aç” projesi nedir?

5 kişilik Meretniemi ailesi yelkenliyle yapacakları dünya turuna 8 Haziran 2016’da Finike, Antalya’dan başlayacaklar. Ailenin, yaşları üç ile yedi arasında değişen okul çağındaki üç çocuğunun, bu yelkenli yolculuğu esnasında doğacak eğitim ihtiyaçlarına çözüm bulabilme arayışından ortaya çıkan “Sail for Good Education” isimli bu projenin amacı, teknolojinin ve dijital öğrenim araçlarının yeni kullanım alanlarını deneyimleyerek eğitimi tüm çocuklar için her an her yerde ulaşılabilir hale getirmektir. Bu proje kapsamında, teknede benzersiz bir dijital okul yaratılacak: Ailenin teknesi, yeni Fin müfredatı ve Fin şirketleri tarafından sağlanan yeni dijital eğitim araçları ve metodları için bir geliştirme laboratuarı olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)