adscode
adscode

Flütün Efsane İsmi Emmanuel Pahud İBB Cemal Reşit Rey'de

Oda müziğinin en başarılı, en sevilen ve en popüler sanatçısı olan efsanevi flütist Emmanuel Pahud, Türkiye'de ilk defa solo flüt resitali vermek için İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na konuk oluyor.…

Flütün Efsane İsmi Emmanuel Pahud İBB Cemal Reşit Rey'de
Etkinlikler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), dünyaca ünlü müzisyenleri İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor.
 
Günümüzün en iyi  flüt sanatçısı olarak gösterilen ve Berlin Filarmoni Orkestrası'nın solo flütisti olan Emmanuel Pahud, 3 Kasım Pazartesi günü 20.00'de CRR'de dinleyicilerle buluşacak.

Geçtiğimiz sene Les Vents Français Nefesli  Çalgılar Beşlisi ve piyanist Eric Le Sage ve ayrıca gitarist Christian Rivet ile İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda unutulmaz iki konser gerçekleştiren Pahud, bu sefer CRR'ye Türkiye'de ilk defa solo flüt resitali vermek için konuk oluyor.
 
Bugüne kadar yaptığı  birbirinden güzel  kayıtlar ve dünyanın dört bir yanında solist ve oda müziği topluluğu üyesi olarak verdiği konserlerle dinleyicileri kendine hayran bırakan Pahud, İstanbullulara unutamayacakları bir oda müziği resitali sunacak.
 
Pahud'dan şiirsel bir şölen
 
Notalara dokunuşlarıyla hayat veren ve müziğiyle dinleyicileri farklı diyarlara götüren flütist Pahud'un konser programı, sanatseverlere şiirsel ve virtüöz bir müzik şöleni sunacak. Pahud programında, barok dönemde solo flüt için yazılmış en önemli iki eseri yorumlarken ayrıca 20. yy'ın çeşitli dilimlerinde bestelenmiş ve solo flütün son yıllarda dünyada gözdesi olmuş büyüleyici modern eserlere de yer verecek.
 
Efsanevi flütist konserde, Japon besteci ve müzik kuramcısı Toru Takemitsu, İtalyan besteci Luciano Berio, Fransız besteci Edgard Varèse, rokoko ve klasik dönemin en önemli bestecisi Alman Carl Philipp Emanuel Bach ve 20. yüzyılın en önemli Fransız bestecilerinden Claude Debussy'in da eserlerinin yer aldığı seçkin bir repertuvar ile sanatseverlerin karşısında olacak.
 
Emmanuel Pahud ayrıca 4 Kasım Salı günü 10.00'da İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda flüt öğrencileri için ustalık sınıfı (masterclass) düzenleyecek. Ustalık sınıfına katılım ücretsiz ve seyircilere açıktır.
 
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)