adscode
adscode

FMV Işık Okulları 'Genç Sesler'i Ağırlıyor!

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin 25.yıl dönümünde; İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, İsveç Sanat Konseyi ve İsveç Enstitüsü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen ''Genç Sesler'' projesi FMV Işık…

FMV Işık Okulları 'Genç Sesler'i Ağırlıyor!
Özel Okullar
Çocukların yaratıcı seslenişlerinin toplumda duyurabilmesini amaçlayan ''Genç Sesler'' projesi 4 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'daki çeşitli mekanlarda izleyiciyle buluşuyor.

Eğitimde yaratıcılığın geliştirilmesini misyon edinen FMV Işık Okulları; İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, İsveç Sanat Konseyi ve İsveç Enstitüsü'nün Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin 25.yıl dönümü için oluşturduğu projesi "Genç Sesler"e kapılarını açıyor.

Çocukların yaratıcı seslerinin toplumda duyulabilmesini amacıyla bir ay boyunca İsveç ve Türkiye'den geniş bir kültürel yelpazede yaratıcı fikirlerin sunulacağı "Genç Sesler" 5 Kasım, 11-12 Kasım ve 2-3 Aralık tarihlerinde FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde.

Güncel İsveç İllüstrasyonlarının Sesleri ile "Tepetaklak"
Genç Sesler projesinin ilk ayağını oluşturan ve İsveç'in sekiz ünlü illüstrüratörünün çalışmalarını biraraya getiren "Tepetaklak" isimli sergi 5 Kasım'da FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'ndeki Galeri Işık'ta yer alıyor.İstanbul'dan önce Paris, Bolonya ve Lozan kentlerinde açılan sergi, İsveç'in ünlü illüstratörleri; Eva Lindström, Emma Adbåge, Karin Cyrén, Camilla Engman, Joanna Hellgren, Maria Libert, Emelie Östergren ve Moa Schulman'ın illüstrasyonlarını görebilmek için nadir bir fırsat sunuyor.

Çocuk Kitapları Yapmak üzerine "Ortak Zemin"
FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde 11-12 Kasım'da gerçekleştirilecek seminer ise İsveç ve Türkiye'nin çocuk kitabı yazarları ve illüstratörlerini bir araya getiriyor.. Konuşmacılar arasında tanınmış çocuk kitabı yazarları Åsa Lind, Pernilla Stalfelt, Sara Şahinkanat, Sevim Ak ve Simlâ Sunay ile İllüstratör Moa Schulman, Sara Teleman ve Emelie Östergren yer alıyor.

Yayıncılık ve çocuklar üzerine "Bak bana! Yazıyorum, Gör!
"Genç Sesler" projesi kapsamında 2 – 3 Aralık tarihlerinde Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde gerçekleştirilecek seminerde ise dergi yayıncılığı, televizyon, tiyatro, gösteri, çocuk yazıları ve sosyal medya alanlarına çocukların katılımı konuşulacak. Yayıncılığın her alanını kapsayan ve çocuklar üzerine spesifik konuların tartışılacağı seminerde İsveç'in bu konudaki deneyimleri, önde gelen İsveç örgütleri, kamu yayıncıları, medya ve üniversitelerden uzmanların katılımı ile paylaşılacak.

Seminerin konuşmacıları arasında İsveç çocuk dergisi Kamratposten (KP) Editörü Lukas Björkman, Cirkus Cirkör Gösterisi Yöneticisi Anders Frennberg, Oyun Yazarı ve Tiyatro Yönetmeni Suzanne Osten, İsveç Medya Konseyi (Statens medieråd) Yöneticisi Ewa Thorslund, Çocuk kitapları yazarı Martin Widmark ve Melis Yorulmaz yer alıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)