adscode
adscode

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler
Kurucu: Feyziye Mektepleri Vakfı
Rektör v: Prof. Dr. Murat Ferman
Kuruluş tarihi: 1996
Bulunduğu il: İstanbul
Akademik birimleri: Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Tasarım, İktisadi İdari Bilimler, Mühendislik, Fen Edebiyat üzere 5 fakültesi ve Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere 2 yüksekokulu, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 enstitüsü ve 1 Sürekli Eğitim Merkezi bulunuyor.  
Öğrenci sayısı: 6.590 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 254 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: Yüksek Onur ve Onur Bursu, Tam Burs, Yüzde 75, Yüzde 50 Burs ve Yüzde 25, Çalışma Bursu, Uluslararası Bakalorya, Spor, Güzel Sanatlar Bursu ve Başarı Bursları var.
Yurt olanakları: 1.324 kişilik 18 yurt binası mevcut.
Öğrenci kulübü sayısı: 60’ın üzerinde öğrenci kulübü ve 15 Öğrenci Topluluğu var.
Öğrenim ücreti: KDV dahil, 41.834 TL.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
FMV Işık Üniversitesi, 131 yıllık köklü geçmişe sahip Feyziye
Mektepleri Vakfı tarafından 1996 yılında kuruldu.
Arkasında ticari faaliyetleri olan bir kurum ya da kişiler olmayan, 131 yıllık eğitim deneyimine sahip olan FMV’nin yüksek öğrenim kurumudur. Başarıya odaklı burs sisteminin etkin kullanıldığı yüzde 97 bursluluk oranı ile öğrencilerini destekleyen bir yüksek öğrenim kurumudur.
Akademik kadromuz, yurtiçinde ve yurt dışında kariyer sahibi
akademisyenlerden oluşmaktadır. Öğrenci başına düşen yüksek akademisyen oranı açısından ilk 10 üniversite arasında yer almaktadır. Akademisyenlerimiz, gerek yurtiçinde gerek yurt dışında yaptıkları bilimsel çalışmalarla gurur kaynağımızdır.
Üniversitemiz, eğitim süresince ileri düzeyde mesleki İngilizce kazandırır. Öğrencilerimiz dünyanın her yerinde işlerini başarı ile yapabilecek dil ve mesleki bilgiye sahip olarak mezun olur.
Üniversitemiz, uluslararası işbirlikleri sayesinde öğrencilerine yurt dışında eğitim ve staj imkânı sunar.
FMV Işık Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerimiz, yaptığı akreditasyonlar ve ikili anlaşmaları nedeniyle, mezun öğrencilerine dünyanın her yerinde çalışma imkânı sunar. Engelsiz ve Güvenli Kampüsümüz, öğrenci başına düşen yeşil alan oranı ile de ‘yeşil ve doğa dostu’ bir kampüstür.
FMV Işık Üniversitesi, hem ekonominin ve şehrin merkezinden, şehir temposu ile iç içe, hem de şehrin dışında deniz ve doğa ile içe içe iki farklı kampüse sahiptir. Kütüphanelerimiz, galerilerimiz, ekslibris müzemiz, kulüplerimiz, kafelerimiz, yeme içme alanlarımız, yurtlarımız, spor alanlarımız, yeşil alanlarımız… Kısacası, sunduğumuz Sosyal imkanlar ile Öğrenci Dostu üniversiteyiz. FMV Işık Üniversitesi, eğitim verdiği tüm alanlarda iş dünyası ve sanayi ile yakın işbirliklerine imza
atmış, ulusal ve uluslararası projelere sahip bir yüksek öğrenim kurumudur.
İletişim Bilgileri: www.bilkent.edu.tr 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)