adscode
adscode

Formasyon Krizini Kim Çözecek?

Öğretmen adaylarının çilesi bitmiyor. Hemen her gün yeni bir krizle karşı karşıya geliyorlar. Şimdi de aldıkları formasyonun sayılmayacağı ilan edildi. Nedendir, niyedir bilinmez. Yaratacağı yıkım ise…

 Formasyon Krizini Kim  Çözecek?
Günün Yazısı

 

MEB’in  hukukçuları yok mu?

 

Bir karar alınırken öncesi, sonrası düşünülmez mi?

 

İşte gelen tepkilerden bazıları:

 

 Sınav Öncesinde Moraller Altüst Oldu

 

 “Biz 2009-2010 tarihinde üniversitelerimizde lisans gördüğümüz dönem içerisinde pedagojik formasyon eğitimi alarak mezun olmuş öğretmen adaylarıyız. Bir kısmımız Haziran döneminde atandı, bir kısmımız Temmuz atamasını bekliyor, bir kısmımız da işini gücünü bırakıp KPSS'ye hazırlanıyor.

 

Şimdi öğretmen adayları olarak merak ettiğimiz bir kaç soru var?

 

1- Temmuz 2011 atama kılavuzundaki formasyon belgelerimizin geçersiz olduğuna dair yer alan ifade ne anlama gelmektedir? Mezun olanları kapsamakta mıdır?

 

2- Bu karar 2010 tarihinde alındı ise Aralık ve Haziran’da neden öğretmen atamaları yapıldı? Aralık’tan beri çalışan öğretmenlerin durumu ne olacaktır?

 

3-Bu karar yürütmeyi durdurma kararıdır ve biz mezun olduktan sonra alınmış bir karardır. Peki tamamladığımız formasyon eğitimin nasıl olmamış kabul edilebilir?

 

4- Bu uygulama biz okurken farklı üniversiteler tarafından verilmesine rağmen neden sadece İstanbul , Atatürk ve Uludağ için geçerli bir karardır?

 

5- Bir çoğumuz 2011 KPSS'ye hazırlanmak için işimizi gücümüzü bırakıp sınırlarımızı zorlayıp çeşitli kurslara gittik, bir sürü kitaba para ödedik. Bunun maddiyatının hesabını kim verir?

 

6- Sınava bu kadar az kalmışken veya Temmuz ataması için ümit taşırken veya Haziranda atanıp rahatlammışken bozulan morallerimizin ve düşen motivasyonumuzun, en önemlisi de bunca yıllık emeğimizin hesabını kim verecek?

 

Bu soruların cevabını merak eden binlerce öğretmen adayı olarak, Danıştay'ın verdiği kararla oluşan mağduriyetimizin giderilmesini, hakkımızı gasp eden bu uygulamanın durdurulmasını istiyoruz. Bu konunun yetkili makamlarca dikkate alıp değerlendirilmesini önemle rica ediyoruz.

 

 Bu Soruları  Biri Cevap Vermeli

 

Ben Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Matematik 3. sınıf öğrencisiyim.Formasyon eğitimime 2.sınıfta okumakteyken başladım ve bugüne kadar verilen derslerimi başarıyla geçmiş bulunmaktayım.Seneye yapılacak olan KPSS için bu seneden dershaneye bile yazıldım .Çünkü amacım Öğretmen olmak... Fakat şuan çıkan haberlere göre bu hakkın bizden alındığını öğrendim ve bu sınava gircek arkadaşlarımın moralini ve psikolojisini çok bozdu.Bu formasyon için çok çalıstık GANOlarımızı yükselttik.Hocalarımız daha kaliteli öğğretmen yetiştirebilmek için geçme notlarını ve sınırlarını yükseltti, bizi en iyi şekilde hazırldıklarına inanıyorum. Bizde 2 senedir formasyon derslerine ve sınavlarına girmekteyiz.Formasyon hakkımızın bizden alındığını yayınlanan kitapçık dan öğrendik.Çok mağduruz.Hocalarımız ve biz öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına  mailler attık ama siz gazetecilerimizin sesini duyuracağından da emin olduğumuz için bize hakkımızı savunma konusunda yardım edeceğinizi düşündük.Lütfen bize yardım edin.Biz Atatürk'ümüzün emanent ettiği gençliğiz bize sahip çıkın öğretmen olalım ki yeni nesle herşeyi en iyi şekilde öğretelim.Saygılarımla...

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)