adscode
adscode

Galatasaray Lisesi Öğrencisi Dünya Matematik Birincisi

Dünyanın 40 ülkesinde, altı milyon frankofon eğitim alan öğrenci arasında, uluslararası bir komisyon tarafından test şeklinde yapılan Kangourou (Kanguru) Uluslararası Matematik Yarışması’nda Galatasaray…

Galatasaray Lisesi Öğrencisi Dünya Matematik Birincisi
Lise
1991 yılından beri düzenlenen ve dünya genelinde, her dilde ve her yaştaki öğrenciler arasında aynı gün ve saatte yapılan Kangourou Uluslararası Matematik Yarışması’nda en iyi dereceyi alan 10 öğrenci Paris’te yapılan final sınavına katılıyor. 
Galatasaray Lisesi öğrencilerinin 2004 yılından bu yana Fransızca dilinde katıldıkları Kangourou Uluslararası Matematik Yarışması’nda Lise 2 öğrencisi Can Özgür Eren’in bu sene kazandığı Lise 2 seviyesi dünya birinciliği Galatasaray Lisesi öğrencileri, öğretmenleri, yöneticileri ve mezunları arasında sevince neden oldu. Aynı yarışmada, Lise 3 öğrencisi Gizem Taş Lise 3 seviyesi Dünya Dokuzuncusu olurken, Lise 1 öğrencisi Murat Göktaş da Lise 1 seviyesi Dünya Onuncusu oldu.
Türkiye’nin en köklü okullarından olan, Devlet okulu statüsündeki Galatasaray Lisesi’nin her sene aldığı parlak sonuçlar ve dünya liselerinin de üzerindeki başarıları nedeniyle derece alan öğrenciler Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından ayrıca ödüllendirilecek. 
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)