adscode
adscode

“Garanti’yle Geleceği Kodla” atölyesinde çocuklar, kodlama, yaratıcı düşünme ve robotikle tanıştı

Garanti Bankası “Garanti’yle Geleceği Kodla” atölyesinde, çocukları kodlama, yaratıcı düşünme ve robotikle tanıştırdı.

“Garanti’yle Geleceği Kodla” atölyesinde çocuklar, kodlama, yaratıcı düşünme ve robotikle tanıştı
Kodlama
Garanti Bankası, çocuklara teknoloji ve yaratıcılık kültürünü aşılamak, 21. yüzyılın becerilerini kazandırmak amacıyla başlattığı “Garanti’yle Geleceği Kodla” atölyelerinin bir yenisini İstanbul’da düzenledi. Garanti, Bahçeşehir Üniversitesi Codecamp'in eğitim desteğiyle GarantiPartners Girişim Üssü’nde gerçekleştirdiği “Tasarım Odaklı Düşünme” temalı atölye çalışmasında, 8 – 13 yaş arası çocukları kodlamanın zevkli ve yaratıcı dünyasıyla buluşturdu. Çocuklar atölye çalışmasına büyük bir ilgi ve heyecanla katılım gösterirken, aynı anda aileler için de akademisyenler tarafından “dijital çağda çocuk yetiştirmek” ve “aile içi iletişim” temalı interaktif sınıf eğitimleri verildi. Geçtiğimiz hafta Edirne’de düzenlenen “Garanti’yle Geleceği Kodla” atölyeleri, İstanbul’un ardından 23-24 Aralık tarihlerinde Gaziantep’te devam edecek.

“Garanti’yle Geleceği Kodla” atölyesine katılan çocuklara, önce Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili öğretildi. Ardından temel robotik ve mekanizmalar eğitimiyle birlikte, çocuklardan LEGO’nun WeDo 2.0 setinden yararlanarak birer Milo araç yapmaları ve bunu çalıştıracak kod yazmaları istendi. Eğitimin ikinci bölümünde çocuklara “Tasarım Odaklı Düşünme Sunumu ve Proje Geliştirme” yaklaşımı anlatıldı. Gruplar halinde çalışan çocukların proje sunumlarıyla birlikte, atölye çalışması tamamlandı.

Geleceğin okuryazarlığı konumunda olan kodlama, önümüzdeki dönemin tüm mesleklerinde ihtiyaç duyulan bir bilgi olarak nitelendiriliyor. Garanti, günümüzde öne çıkan yaratıcı düşünme, yeni fikirler bulma, liderlik, sorumluluk, sosyal öğrenme yolları ve işbirlikçi çalışma becerilerini kapsayan atölyelerle, çocuklara kodlama mantığını öğretmeyi amaçlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, “Eğitim ve yetenek açığı, Garanti Bankası’nın topluma değer yaratma anlayışı çerçevesinde uzun yıllardır en fazla önem verdiği ve katkı sağladığı alanların başında geliyor. Dijitalleşmeyi temel stratejisi kabul eden bir kurum olarak, iç süreçlerimizden müşterilerimize dokunduğumuz her noktada, hayata geçirdiğimiz her türlü toplumsal yatırım projesinde her zaman öncü ve yenilikçi çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, yeni nesillere 21. yüzyıl yetenek ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen faaliyetlere de destek veriyoruz. ‘Dijital okuryazarlık’ günümüz insanının artık temel bir becerisi olarak kabul ediliyor. Teknoloji ile iç içe yaşayan Z kuşağının da erken yaşlardan itibaren programlama dilinin temel prensiplerini öğrenmesi ve ‘Tasarım Odaklı Düşünme’ becerisi kazanması, donanımlı nesiller yetişmesi açısından büyük önem taşıyor. 2016 yılında farklı şehirlerde başladığımız ve bu yılın ilk yarısında 9 şehirde gerçekleştirdiğimiz ‘Garanti’yle Geleceği Kodla’ atölyelerini şimdi de Edirne, İstanbul ve Gaziantep’te sürdürmekten son derece mutluyuz. Bu çalışmalarla ilgili bugüne kadar katılımcı ailelerden aldığımız görüşlerle yaptığımız ölçümlemeler, kalıcı bir değer yaratmak adına gelecek için bize yol gösteriyor. Hedefimiz yeni neslin kodlama bilgisini içselleştirerek, vizyoner ve yaratıcı bir geleceğe yol almasına katkı sağlamak…” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)