adscode
adscode

GAÜN Öğrencileri Gıda İsrafına Dikkat Çekti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “Dünya Gıda Günü” etkinlikleri çerçevesinde gıda israfına farkındalık yaratmak adına stant açtı.

GAÜN Öğrencileri Gıda İsrafına Dikkat Çekti
Üniversite
Etkinlikte konuşan Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tekin, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünü Türkiye’nin en iyi bölümlerden bir tanesi haline getirmek için çabalarının devam ettiğini belirtti.
 
16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün çok önemli bir gün olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tekin, bu tür faaliyetlerin bütün Gıda Mühendisliği Bölümlerinin yapması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tekin, “Öğrencilerimizin yaptığı bu faaliyet bizim için çok büyük bir yol gösterici olmuş oluyor. Gıda Günü, günümüzde çok fazla sayıda hatta milyonlarca kişinin bir yılda gıda yetersizliği dolayısıyla ölmesi sonucunu doğuran çok önem kazanıyor. Bu nedenle farkındalık yaratmak adına bütün büyük topluluklara bu mesajın gitmesinde yarar var. Bütün öğrencilerimizin yanı sıra halkımızın da bu bilinçte olması gerekiyor” dedi.
 
Bu farkındalığı yaratmak için bazı temel değerlerin olduğunu belirten Prof. Dr. Tekin, “Gıdaların etkin şekilde kullanılması, gıda güvenliğinin ve risklerinin çok iyi analiz edilmesi gerekiyor. Dolayısıyla iyi bir Gıda Mühendisliği eğitiminden geçiyor” diyerek halkın bilinçlenmesini ve bu konuda GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümünden mezun olacak öğrencilerin çok iyi bir rol oynaması gerektiğinin altını çizdi.
 
  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)