adscode
adscode

Gayrimüslim Öğrencilerin Not Hatası Düzeltildi

Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Gayrimüslim Öğrencilerin Not Hatası Düzeltildi
MEB
Bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter hesabından “Dün sınavlar açıklandı, bugün ilgili okulların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nde 1. yazılı sınavlarını girmelerine imkân tanındı” dedi. 

Gayrimüslim öğrenciler, liselere geçiş için getirilen ve ilk 6 sınavı geçtiğimiz kasımda yapılan sınavlardan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi sınavına muaf olduklarından katılmamıştı. Önceki gün sonuçlar açıklandığında bu öğrencilerin sınavlara “girmemiş” göründüğü ve sıfır almış gibi işlem yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Okullar, kendi dinlerinde 2 sınav yapmalarına rağmen yalnızca birinin sonucunu e-okul sistemine girebildiklerini belirterek, “Diğer sınav notunu giremedik. Öğrencilerimiz sınavdan muaf olmalarına rağmen girmemiş görünüp sıfır almış gibi değerlendiriliyor ve notları bölünüyor. 33.64 oranında puan kayıpları oluyor” diyerek, hatayı bakanlığa da duyurmuştu.Habertürk

‘İMKÂN TANINDI’

Dün ise Müşteşar Tekin, “Ortak sınavlar açıklanıncaya kadar e-okul’a Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi için not girişine izin verilmedi. Bugün (dün) okulların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 1. yazılı sınavlarını girmelerine imkan tanındı” diyerek, hatanın düzeltildiğini duyurdu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)