adscode
adscode

Gazeteler Sosyal Medyada da Yarışıyor!

- Geleneksel medya sosyalleşiyor! - Gazeteler sosyal medyaya ayak uyduruyor! - En çok hangi gazete takip ediliyor?

 Gazeteler Sosyal Medyada da Yarışıyor!
Sosyal Medya
Sosyal Medya Stratejisti Haydar Özkömürcü yaptığı araştırma ile sosyal medyada gazeteler arasında gerçekleşen takipçi rekabetini inceledi. Gazete tirajları ile sosyal medya aktifliğinin doğru orantılı bir şekilde ilerlediği sonucuna varılabilecek araştırmada ilginç sonuçlarda bulunmakta. 

Geleneksel medya sosyalleşiyor 

İstanbul, 2 Ocak - Türkiye genelinde en çok satan 21 gazetenin sosyal medya hesaplarının analiz edildiği araştırmada çıkan sonuçlar halen bir çok gazetenin dijital dünyaya ayak uydurmakta güçlük çektiğini gösteriyor. Gazetelerin son bir aylık konuşulma oranlarının da incelendiği araştırma Facebook ve Twitter kullanıcılarının birbirinden farklarını da gözler önüne seriyor. 

Twitter’da takip edilme oranları göz önüne alındığında Hürriyet ve Habertürk başı çekerken, Facebook’ta Sözcü ve Habertürk’ü en önde görebiliyoruz. Gazete tirajları ile kıyaslandığında ilk altı gazeteden dördü hem Facebook’ta hem de Twitter’da yine ilk altıda bulunuyor. Sözcü gazetesi Twitter’da 8.sıradayken Facebook’ta ilk sırada. Takipçiler ile etkileşim oranları incelendiğinde ise Zaman, Hürriyet ve Radikal gazeteleri dikkat çekiyor. 

Hakkında en çok konuşulan gazete: Zaman

Milat ve Takvim gazeteleri hem Facebook’ta hem de Twitter’da sıralamalarda en sonda yer alıyor. Aylık konuşulma oranları incelendiğinde 17 Aralık olaylarının etkisi göze çarpmakta. Hakkında en çok konuşulan gazete büyük bir farkla Zaman Gazetesi. Hem tepki hem de destek tweetlerinin atıldığı Zaman Gazetesi’nin sosyal medyadaki aktifliği ölçen Klout skoru da bu dönemde hızlı bir şekilde artmış ve tüm gazeteler arasında en çok etkileşime girilen gazete haline gelmiş durumda. 

Twitter’da en çok Hürriyet takip ediliyor

Araştırmada Twitter takipçi sayılarına göre sıralama; Hürriyet, Habertürk, Milliyet, Zaman Cumhuriyet, Radikal, Sabah, Sözcü, Sol Gazetesi, Birgün, Aydınlık, Star Gazetesi, Yeni Şafak, Bugün, Türkiye, Vatan, Akşam, Posta, Yeni Akit, Takvim ve Milat. Facebook hayran sayılarına göre sıralama; Sözcü, Habertürk, Hürriyet, Milliyet, Radikal, Sabah, Zaman, Vatan, Sol Gazetesi, Cumhuriyet, Yeni Akit, Posta, Bugün, Yeni Şafak, Star Gazetesi, Aydınlık, Türkiye, Akşam, BirGün, Milat, ve Takvim. Klout skoru sıralamasında ise Zaman’ın ardından Hürriyet, Radikal, Cumhuriyet ve Milliyet gazeteleri gelmekte.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)