adscode
adscode

Gazlı İçecekler Neden Zararlı!

Gazlı içeceklerin içindekiler çocukların sağlığını tehdit ediyor.

Gazlı İçecekler Neden Zararlı!
Anaokulu

Gazlı içecekler sadeceboş kalori içerirler. Vitamin, mineral, posa, antioksidan özellikleri olanbitki kimyasalları gibi sağlıklı besin öğelerinden yoksundurlar. Bir kutu gazlıiçecekte yaklaşık 16 adet kesme şekeri kadar şeker vardır. Aşırı şeker içerenbeslenme tarzı şişmanlık ve diyabet hastalığı habercisidir.

Gazlı içeceklerinneredeyse hemen hepsinde şeker yerine früktoz bazlı mısır nişastasıkullanılıyor. Sofra şekerinin yapısında yer alan früktoz insülin salgılatmadığıiçin tokluk hissi yaratmaz. Früktozun günde 15 gram kadarı vücutta değişikkimyasal süreçlerde kullanılır. Eğer bundan fazla früktoz alınırsa karaciğerdetrigliserite dönüşür. Trigliserit kan yağıdır. Hem karaciğer yağlanmasına, hemdamar sertliğine, hem de vücudun yağlanmasına yol açar. Aşırı tüketilen yüksekfrüktoz, şişmanlık ve şişmanlıkla ilgili hastalıkların ortaya çıkmasında yenibir sağlık tehdidi olarak kabul edilmektedir.

Gazlı içeceklereeklenen fosforik asit, kalsiyum kaybı ile ilişkilidir. Çocuklarda görülen dişçürümelerinin nedenlerinden biri aşırı gazlı içecekler yani aşırı şekertüketilmesidir.

Gazlı içeceklerleilgili yapılan araştırmalar “gazlı içeceklerin yüksek oranda tüketimi ve sütündaha az içilmesi, genç kız ve kadınlarda, hayatlarının ilerleyen dönemlerindeosteoporoza daha açık olmalarına neden olarak toplum sağlığını tehditetmektedir” sonucuna ulaşmaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)