adscode
adscode

Geleceğin Eğitim Uzmanları Bir Araya Geldi

Doğa Koleji Anadolu Liseleri’nin özgün eğitim modeli t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Dijital Eğitim Zirvesi 17 Nisan 2014 tarihinde Doğa Acıbadem Bilim Okulu’nda…

Geleceğin Eğitim Uzmanları Bir Araya Geldi
Türkiyeden Haberler
Türkiye’deki sayılı uluslararası dijital eğitim organizasyonlarından biri olma hedefiyle öğrenciler tarafından organize edilen zirvenin açılış konuşmasını İngiltere’de tabletle eğitimin  başarılı uygulayıcılarından biri olan Hove Park School Okul Müdürü Niel McLeod tarafından yapıldı.  

Doğa Koleji’nin MBA programından esinlenerek Anadolu Liseleri’nde başarıyla uyguladığı ve Uluslararası Akreditasyon Merkezi EdExcel tarafından onaylanan t-MBA eğitim modeli öğrencileri yeni bir zirveye daha imza attı. Türkiye’de uluslararası akreditasyona sahip tek k-12 eğitim modeli olan t-MBA  ve bu kapsamda eğitim alan 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden oluşan t-Mentors öğrencilerinin dijital çözümler anlayışıyla yürüttüğü çalışmalar sonucunda dijital dünyanın liderleri ‘1. Uluslararası Dijital Eğitim Zirvesi’nde bir araya geldi. 

17 Nisan’da ‘1. Uluslararası Dijital Eğitim Zirvesi’nde, Türkiye’nin ve dünyanın lider markaları, dünyaca tanınmış yöneticiler, yurtdışından pek çok üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen zirvede dünyada başarıyla uygulanan dijital eğitim teknikleri Doğa Koleji öğrencileri, öğretmen ve velileri ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğretmen ve öğrencilerle paylaşıldı.

Tabletle Eğitim Süreci Okul Başarısını Önemli Ölçüde Artırıyor
 ‘1. Uluslararası Dijital Eğitim Zirvesi’nin açılış konuşmasını İngiltere’nin önemli okullarından Hove Park School Okul Müdürü Niel McLeod gerçekleştirdi. Mcleod başarılı sonuçlar elde ettikleri tabletle eğitim sürecini dinleyicilerle paylaştı ve “Teknolojiyi kullanma şeklini değiştirip tabletle eğitim sürecine geçtikten sonra okul başarımızın önemli ölçüde yükseldiğini gördük. Artık derste parmak kaldırmayan çocuklar bile derslere aktif olarak katılıyor ve her yerde çalışma olanağı yakalayabiliyor. Teknoloji konusunda yalnızca öğrencileri değil, öğretmenleri ve velilileri de bilinçlendirdik. Dijital dünyayı takip etmezseniz, bu sizi geriye götürür, bu nedenle dijital dünyayı yakından takip ediyor ve gelişmelere ayak uyduruyoruz. Tabletle eğitim sayesinde öğrencilerimizin performanslarını değerlendirebiliyor ve eğitimin daha aktif ve ölçülebilir olmasını sağlıyoruz” şeklinde görüşlerini ifade etti. 

Zirvede ayrıca Doğa Koleji APD (Apple Profesyonel Gelişim Uzmanı) Öğretmeni Sultan Akkoç ve Doğa Koleji t-Mentor öğrencisi Doğu Çetintaş gibi birçok önemli isim de dijital eğitim süreçleriyle ilgili bilgi aktardılar. Konuşmaların ardından t-Mentor öğrencileri; 8.sınıf öğrencileri, veliler ve öğretmenler için hazırladıkları workshoplarda eğitimde tablet kullanımının sağladığı kolaylık ve hızı uygulamalı olarak anlattılar.   
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)