adscode
adscode

‘GELECEK DOĞRU TERCİHLE ÇİZİLİR’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), zorlu bir sınav döneminin ardından gençlere geleceklerini belirleyecek lisans eğitimi tercihleri için deneyimli uzmanlar eşliğinde destek oluyor.

‘GELECEK DOĞRU TERCİHLE ÇİZİLİR’
Üniversite
İEÜ Konferans Salonu’nda kurulan 14 ayrı rehberlik ve bilgilendirme masasında, alanındaki uzman kişiler, 45 öğrenci ve tüm akademik birimlerle üniversite adaylarına geleceklerini belirlerken eşlik edecek. 

Üniversite bünyesinde oluşturulan “İzmir Ekonomi Üniversitesi Tercih Dönemi Danışmanlık Hizmeti” kapsamında, gençlerin ilgi alanlarına göre hangi mesleklere ulaşmak istedikleri yönünde görüş alışverişinde bulunacak. 14 Temmuz’a dek sürecek tercih günleri kapsamında ayrıca 444 49 38 /488 85 85 çağrı merkezlerinden de bilgi aktarımı yapılacak. http://www.ieu.edu.tr/tr internet adresinden de verilecek hizmetin yanı sıra tercih masaları hafta içi ve hafta sonu 09.00 – 18.00 saatleri arasında açık kalacak. 

Üniversite bünyesinde yer alan 8 fakülte ve 35 lisans ve 20 ön lisans programlarının yanı sıra yetenek sınavlarıyla öğrenci alan “Moda ve Tekstil Tasarımı” ile “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” bölümleri öğrencilere anlatılacak. Öğrencilerin aldıkları puan dilimleriyle okumak istedikleri bölümler hakkında bilgilerin verileceği günlerde, kararsız üniversite adaylarına yeteneklerine göre yol gösterilecek. Adaylar ayrıca, üniversitenin 7 lisans programında sunduğu ABD – (SUNY) New York Eyalet Üniversitesi’yle yürütülen çift diploma programları, yurt dışındaki 120 üniversite ile ERASMUS öğrenci değişimi anlaşmaları ve 27 üniversiteyle yapılan akademik işbirliği hakkında ayrıntılı bilgilendirilecek. 

‘Meslek Bilinçli Seçilir’
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, gençlerin yarını yönetecek liderler olduğunu ve mesleklerini bu bilinçte seçmeleri gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Esen, alanında uzman rehberler aracılığıyla üniversite adaylarının doğru tercihlerde bulunmaları için hizmet verdiklerini belirterek, “Uzman rehber öğretmenlerimiz, adayları emeklerinin karşılıklarını alabilmeleri ve doğru tercih yapabilmeleri için yönlendirmeler yapıyor. Üniversitemizin gönüllü öğrencileri de deneyimlerini paylaşıyor. Üniversitemize gelme olanağı olmayanlar da internet sayfamızdan ayrıntılı bilgiye sahip olabilir. Ancak biz adayları ve ailelerini bu atmosferi deneyimlemeleri için üniversitemize bekliyoruz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)