adscode
adscode

Gelişim Geriliği Olan Çocukların İlkokula Kayıt Sorunu

AES; Gelişim Geriliği Olan Çocukların İlkokula Kayıt Sorununu Bakanlığa İlettik

Gelişim Geriliği Olan Çocukların İlkokula Kayıt Sorunu
Sendikalar
'Anadolu Eğitim Sendikası çocukları ve velileri mağdur edecek her türlü hatanın düzeltilmesine müdahildir. Bilindiği gibi 26 Temmuz 2014 Tarih 29072 Sayılı MEB Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Kayıt zamanı ve kayıt yaşı başlıklı 11. Madde 6. Fıkra “b” bendindeki “Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir” hükmünden dolayı 72 aydan büyük çocukların “ gelişimi geri olduğuna dair sağlık raporu” olmasına rağmen ilkokula kayıt erteleme işlemleri yapılamamaktadır. Bu yüzdende binlerce çocuk ilkokula başlamak için hazır bulunuşluk ve gelişim özellikleri uygun olmamasına rağmen ilkokula kayıt olmaya zorlanmaktadır.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak doktorların verdiği sağlık raporunu ve tıp bilimini yok sayan ilgili madde için bakanlığın çalışma başlatmasını talep ettik. Bakanlığımızca yürürlüğe girmiş hükümlerin çocuklara zarar vermemesi ileride telafisi güç kalıcı sorunlara sebebiyet vermemesi gerekir. Zihnen ve bedenen gelişimsel farklılıkların gözetildiği ve en önemlisi bilimsel gerçeklere uygun hazırlanmış  İlkokula kayıt işlemlerini düzenleyen mevzuat hükmünün bir an evvel bakanlıkça yürürlüğe sokulmasını beklemekteyiz.

Sendikamızın okul öncesi öğretmenlerinin teneffüs hakkını ve eksik ek ders ücretlerini talep eden davası Danıştay’da görülmekte olup, geçen hafta değiştirilen MEB Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği de hukuk servisimizce değerlendirmektedir. Tamamlanmasını takiben sınıf mevcut sayısı başta olmak üzere aleyhte değişiklikler hakkında itirazlarımızı bakanlığa ulaştıracağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Servisi


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)