adscode
adscode

GENÇ HAYAT VAKFI GENÇLERLE BİRLİKTE, GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYOR

Genç Hayat Vakfı bu yıl 164 öğretmene toplumsal cinsiyet, istihdam, sosyal sorumluluk konularında eğitimler verecek.

GENÇ HAYAT VAKFI  GENÇLERLE BİRLİKTE, GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYOR
Vakıf ve Dernekler
Toplam 4 ilde gerçekleştirilecek eğitimlerin ikincisi dün, Adana'da başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ali Yılmaz, “Beni heyecanlandıran bu eğitimin sıradışılığı ve informal olması. Bu eğitimler öğretmenlerimizin hayatına önemli katkılar sağlayacak" dedi.

30 bini aşkın genç, 300’ün üzerinde öğretmen, 10 bine yakın veli, 500’den fazla gönüllüyle çalışmalarını sürdüren Genç Hayat Vakfı, bu yıl 164 öğretmene toplumsal cinsiyet, istihdam, sosyal sorumluluk gibi konularda çeşitli eğitimler verecek. Toplam 4 ilde gerçekleştirilecek olan proje kapsamında düzenlenen öğretmen eğitimlerinin ikincisi, İzmir ve Adana’daki öğretmenlerin katılımıyla dün, Adana'da başladı. 9 Mayıs'ta tamamlanacak olan eğitim programının açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) temsilcileri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz “Beni heyecanlandıran bu eğitimin sıradışılığı ve informal olması. Bu eğitimler öğretmenlerimizin hayatına önemli katkılar sağlayacak. Temel amacımız öğretmenlerimizin topluma rol model olması ve statülerinin en iyi yerlere getirilmesidir" dedi. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Muharrem Gelen ise projenin önemine dikkat çekti: "İlimizde istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Bu eğitime katılım sağlayan öğretmen arkadaşlarımızın ciddi kazanımlar sağlayacağını temenni ediyorum. Güçlü bir ortaklıkla önemli bir başarı sağlandı."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Ben de Varım ve Yurtta Genç Var isimli iki yeni projeyi hayata geçiren Vakıf, öğretmen eğitim programının ilkini 15-18 Nisan tarihlerinde, Ankara’da gerçekleştirdi. Ruhsal ve fiziksel değişimlerin yoğun olarak yaşandığı 11-18 yaş grubundaki gençlere destek olmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Genç Hayat Vakfı’nın bir sonraki eğitimi 20-23 Mayıs'ta İstanbul’da olacak. Etkin dinleme, empati, çatışma yönetimi, takım çalışması, toplumsal cinsiyet, sosyal sorumluluk, istihdam, meslek seçimi, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri konularının ele alındığı eğitimlerde interaktif ve nonformal eğitim teknikleriyle hazırlanmış çalışmalar yapılıyor. Eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Hizmetiçi Eğitim Sertifikası alan öğretmenler, kendi okullarındaki öğrencilerle birlikte bir yıl boyunca atölye ve saha çalışmaları gerçekleştirecek.

"GENÇLERLE BİRLİKTE, GENÇLER İÇİN"
Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı, yerel yönetimler gibi pek çok kurum ve kuruluşla birlikte çalışan Vakıf, gençlerin kendini ifade edebilen, haklarının farkında, toplumsal cinsiyet eşitliğini, ifade özgürlüğünü, farklılıklarla bir arada yaşama kültürünü ve bilincini, insan hakları ve demokrasiyi içselleştirmiş, şiddetsiz iletişimi benimsemiş, çevreye karşı duyarlı, özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla çeşitli eğitim modelleri hazırlayıp uyguluyor. Vakıf ayrıca, çocuklara yönelik aile içi şiddet, liseli profili, gençlerin şiddet algısı gibi konularda araştırmalar yürüterek elde ettiği veriler doğrultusunda raporlar hazırlıyor.
 
PROJELER NELERİ KAPSIYOR?

Kız teknik ve meslek liselerinde öğrenim gören kız öğrencilerin istihdama ve toplumsal hayata katılımlarını güçlendirmek, toplumsal cinsiyet eşitliğine dair farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan Ben de Varım Projesi, bu yıl JP Morgan Chase Foundation desteğiyle Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanmaya başladı. Proje sayesinde 2 bin 500 öğrenci, 100 öğretmen, 2 bin 500 veli ve 50 staj danışmanına ulaşılması hedefleniyor. Yurtlarda kalan öğrencilerin, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık kazanmaları, sosyal sorumluluk konusunda bilgilenmeleri ve yaşam becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Yurtta Genç Var projesi ise yine Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanacak. Proje aracılığıyla bu yıl 2 bin 400 öğrenci, 64 öğretmen, 400 veliye ulaşılması hedefleniyor.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)