adscode
adscode

GENÇ LİSELİLER KİTAPLARI DİLE GETİRDİ!

İSTANBUL LİSELER ARASI 6. “KİTAPLAR DİLE GELDİ MENSUR EDEBİ METİN OKUMA YARIŞMASI” KAZANANLARI BELLİ OLDU.

GENÇ LİSELİLER KİTAPLARI DİLE GETİRDİ!
Etkinlikler
Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi tarafından organize edilen, Türk mütefekkir ve mutasavvıf yazar Samiha Ayverdi’nin hatırasına ithaf edilerek düzenlenen ‘Kitaplar Dile Geldi” okuma yarışması bu yıl 6. kez gerçekleştirildi.
İstanbul’da bulunan tüm ortaöğretim kurumlarının katılımına açık olarak gerçekleştirilen yarışmaya, kırkı aşkın liseden toplam 100 öğrenci başvurdu. Öğrencilerin kitaplara olan ilgilerini pekiştirmek, hitabet güçlerini geliştirmek, kendilerini etkili ve doğru ifade etmelerini sağlamak gibi pek çok amacı barındıran yarışma, ilk elemelerin ardından belirlenen 25 kişi arasından gerçekleştirildi.  3 öğrencinin dereceye girdiği yarışmada ödül almaya hak kazanan okul ve öğrenciler ise şöyle;


1.      Beykoz Anadolu Lisesi – Sedef Buğday
2.      Özel Surp Haç Ermeni Lisesi – Nazlı Ceren Bakırcıoğlu
3.      Kartal Kız Teknik ve Meslek Lisesi – Mervenur Turan
Yarışmanın jürisi ise; TRT Program Yapımcılığı’ndan emekli spiker Harun YÖNDEM, Yard. Doç. Dr. Necmettin ÖZMEN, Yard. Doç. Dr. Özlem GÜNEŞ, Doç. Dr. Murat AŞICI ve Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Bilal KUBAT’tan oluştu.
Yarışmacıların, metne hâkimiyeti, diksiyonu, vurgu, tonlama ve sesi kullanma yönleri, jest ve mimik kriterlerine göre değerlendirildiği yarışmada dereceye giren öğrencilere, Dizüstü Bilgisayar, Mini Tablet ve E-Kitap okuyucu gibi ödüllerin yanı sıra katılan okullara,  öğrenci ve öğretmenlerine katılım sertifikası, dereceye giren okullara ve yarışmaya hazırlayan öğretmenlere plaket takdim edildi.
 
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)