adscode
adscode

GENÇ MÜHENDİSLERİN KEP HEYECANI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde mezuniyet töreni coşkusu yaşandı. Biyomedikal, Elektrik-Elektronik, Harita, İnşaat, Makine, Mekatronik, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği…

GENÇ MÜHENDİSLERİN KEP HEYECANI
Üniversite
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Akan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen töreni, Rektör Vekili Prof.Dr. Adnan Kaya, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr.Dr. İrfan Karadede, Dekanlar, Dekan Yardımcıları, Enstitü Müdürleri, akademisyenler, Genel Sekreter Nurettin Memur, T.M.M.O.B. Elektrik Müh. Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Bşk. Şebnem Seçkin Uğurlu, T.M.M.O.B. İnşaat Müh. Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Bşk. Gürkan Erdoğan, T.M.M.O.B. Makine Müh. Odası İzmir Şube Sekreteri Selda Ünver ile gururu ve heyecanı aynı anda yaşayan aileler izledi.

“Kendinizi geliştirmeye devam edin.”

Üçüncü dönem mezunların meslek hayatına uğurlandığı törende konuşan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Akan, 8 bölümde 1210 öğrenciye eğitim vermekte olan fakültelerinin evrensel standartlarda mühendislik eğitimi verdiğini kaydetti. Dekan Prof.Dr. Akan, “Eğitim müfredatında siz genç mühendislerimizi, ülkemizin ve insanlığın refahını yükseltecek teknolojileri geliştirecek seviyeye ulaştırmayı hedefledik. Ancak eğitim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Mühendis olarak görev alacağınız veya eğitiminize devam edeceğiniz kurumlarda, kendinizi yetiştirmeye ve geliştirmeye devam ediniz” diye konuştu.

“Meslektaşlarımın emeği büyük.”

Yenilikçi, bilimsel ve teknolojik yaklaşımları takip edebilen ve geliştirebilen gençlerin mezun edilmesinde, öğretim üyelerinin emeklerinin ve katkısının büyük olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Akan, ”Bunun yanında fakültemizin öğrenci işleri ve tüm idari personelini fedakar çalışmaları nedeni ile kutluyorum. Ama en büyük tebriği, mezunlarımızın kıymetli ailelerine iletiyorum. Çünkü en büyük kutlamayı onlar hak ediyor. Evlatlarınızın çok daha büyük başarılarını görmenizi temenni ediyorum.” dedi.

“Artık dünyaya karşı sorumluluklarınız var.”

İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya da genç mühendislerin ülkemizin geleceğinde üstlenecekleri sorumlulukların önemine işaret etti. Prof.Dr. Kaya, “Her biriniz artık ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu genç mühendislersiniz. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki, dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Değer oluşturduğunuzda ise başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız, sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız.” şeklinde konuştu.


“İKÇÜ’yü yücelterek bizleri de onurlandıracaklar.”

Mühendislerin yetişmesinde büyük pay sahibi olan öğretim üyelerine de ayrı ayrı teşekkür eden Prof.Dr. Kaya, “Onlara sadece mesleklerinde yetkin hâle gelecekleri bilgileri öğretmekle kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı görev ve sorumluluklarını öğrettiniz. Genç meslektaşlarımız başarıdan başarıya koşarken İKÇÜ’yü daha da yücelterek bizleri de onurlandıracaklar.” dedi.

“Hayatımızda yeni bir dönem açılıyor.”

Mezun öğrenciler adına konuşan fakülte birincisi Caner Dikyol da kararlılıkla çalışıp lisans hayatını tamamlamalarının coşkusunu paylaşırken üniversite hayatını sonlandırmanın hüznünü de yaşadıklarını söyledi. Dikyol, “Hayatımızda bir dönem kapanırken yeni bir dönem açılıyor. Bu süreçte bizlere güç veren, emek veren başta ailelerimiz olmak üzere tüm hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Her birimiz farklı alanlarda İKÇÜ’nün başarı bayrağını dalgalandıracak mühendisler olacağız. Mezuniyetimiz hepimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Caner Dikyol, fakülte ikincisi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Zeynep İrem Çakırca, fakülte üçüncüsü Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Rabia Rana Atlan’a başarı plaketi takdim edildi.

Öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından hep bir ağızdan “Mühendislik Yemini” eden İKÇÜ’nün genç mühendisleri, kep atarak mezuniyetlerini kutladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)