adscode
adscode

Genç Öykücülerin Cesaretle Yazma Zamanı!

Gençlerin dikkatini öyküye çekerek, edebiyatımıza yeni öykücüler kazandırmayı amaçlayan Zeynep Cemali Öykü Yarışması 5. yılında!

Genç Öykücülerin Cesaretle Yazma Zamanı!
Etkinlikler
Çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının öncü yayınevi Günışığı Kitaplığı’nın, usta öykücü Zeynep Cemali anısına her yıl düzenlediği yarışmaya Türkiye genelinde 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılıyor. Katılımın her yıl arttığı yarışmanın 2015 başvuruları çoktan başladı.Yurt çapında duyurulan yarışma için son başvuru tarihi 20 Mayıs 2015.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2015 yılı teması, Cemali’nin Güzelce’de Bir Kaçak, Memo romanındaki,“Yüzlerindeki kararlılık, gelecek günlerin muştusu gibiydi,” cümlesinden yola çıkılarak “cesaret” olarak belirlendi. 2015 yılı seçici kurulu; Ayfer Gürdal Ünal, Behçet Çelik, Neslihan Önderoğlu, Yalvaç Ural ve Dr. Müren Beykan’dan oluşuyor.

Gençlerin özgürce yazmasının önemine işaret eden Proje Başkanı, Günışığı Kitaplığı Yayın Yönetmeni Müren Beykan, “Gençlerin yüreklendirilmesi, cesaretli öykülere yönlendirilmesi, düşünen, sorgulayan bir nesli yaratmaya da yardımcı olacaktır. Yarışmalar edebiyat bayrağını yükseltmeye yarayacak, edebiyatsa özgürlük demek. Dün de, bugün de,” diyor.

Her yıl Cemali’nin roman ve öykü kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği farklı bir temayı işleyen yarışmaya katılan binlerce genç, bugüne dek öykülerini, 2011’de “kardeşlik”, 2012’de “hoşgörü”, 2013’te “arkadaşlık” ve 2014’te “umut” üzerine yazdılar.

DETAYLI BİLGİ VE KATILIM KOŞULLARI İÇİN TIKLAYIN!
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)