adscode
adscode

Gençler Geleceklerini Planlıyor

5. Uluğbey Kariyer Gününde lise öğrencileri; İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri, öğretim üyeleri, okulun mezunları ve velileriyle buluştular.

Gençler Geleceklerini Planlıyor
Lise
İSTEK Uluğbey Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tarafından düzenlenen 5. Uluğbey Kariyer Gününde lise öğrencileri; İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri, öğretim üyeleri, okulun mezunları ve velileriyle buluştular.

Kariyer planlanmasında akademik başarı, kişilik özellikleri ve mesleklerle ilgili bilgilendirmeden yola çıkarak önce öğrencilerden tanımak istedikleri mesleklerle ilgili tercihleri toplandı.

Belirlenen mesleklerde aktif olarak çalışanların ve üniversite öğretim üyelerinin davet edildiği etkinlikte, teorik eğitimle sahadaki uygulamanın benzerliği ve farklılıkları üzerinde duruldu.

Özellikle sahada çalışanların iş ve meslek arasındaki farkı uygulamalara dayanarak öğrencilere açıklamaları çok dikkat çekiciydi.

Diş Hekimliği, Tıp, Hukuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Endüstri Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Genetik Mühendisliği, İngiliz Dili Edebiyatı, Reklamcılık, Turizm İşletmeciliği, Lojistik, Pilotaj, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Makine Mühendisliği, Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik alanlarında tanıtımların yapıldığı günde öğrenciler 3 seansta mesleklerle ilgili bilgi aldılar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)