adscode
adscode

Gençler, Yeşilay kampıyla bir araya geldi

Bağımlılıklara karşı alternatif bir yaşam tarzı oluşturmaya çalışan Yeşilay, Ankara Çamkoru’da üniversiteli gönüllülerin katıldığı bir gençlik kampı düzenledi.

Gençler, Yeşilay kampıyla bir araya geldi
Etkinlikler
Gençleri bağımlılıktan uzak tutup, sağlıklı yaşamı düstur edinmelerini vizyonunun bir parçası sayan Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversitelilerin katıldığı bir kamp gerçekleştirdi. Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu bir hafta geçirdiği kampta, ayrıca öğrencilere bağımlılıklarla mücadelede öncü, yol gösterici olma konusunda eğitimler verildi. İki devrede gerçekleşen, Kızılay’ın Çamkoru Gençlik Kamp alanında gerçekleşen kampa çeşitli il ve üniversiteden 109 genç katıldı. Kamp boyunca doğa sporları yapma imkânı bulan gençler; drama, proje, müzik, halk oyunları gibi derslere katılarak sosyal ve kültürel yönden birikimlerine katkı sağladı. Bu sayede tanışma ve kaynaşma fırsatı da bulan Genç Yeşilaycılar, edindikleri bilgi ve enerjiyle, Yeşilay’ı anlatma motivasyonuyla memleketlerine ve okullarına döndü. Çamkoru’ya ziyarete gelen Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman eğitim istasyonlarını gezdi, gençlerle etkinliklere katıldı. Karaman, “Halk sağlığı etkilerinden en önemlilerinden biri akran eğitimi perspektifidir. Bu kamptan ayrılan gençlerin öğrendiklerini bulunacakları sosyal ortamlarda davranış ve sözleriyle akranlarına aktarması, onları eğitmesi bizim yegâne amacımız. Bağımlılık tehdidine maruz kalan potansiyel gruplara bu şekilde dokunabiliriz.” şeklinde konuştu.

Gençlere yaşam becerileri kazandırmayı, onlara boş vakitlerini doğru değerlendirme yönünde yol göstermeyi ve daha çok Genç Yeşilay gönüllüsü yetiştirmeyi hedefleyen kamplar, gelecek yaz sezonunda gençleri doğayla ve sağlıklı yaşamla buluşturmaya devam edecek. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)