adscode
adscode

Gençler “Yılın Yeşil Beyni” Olma Yarışında…

Gençler “Yılın Yeşil Beyni” Olma Yarışında…

Gençler “Yılın Yeşil Beyni” Olma Yarışında…
Üniversite

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı tarafından çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek üzere lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “Yılın Yeşil Beyinleri” Uluslararası Proje Yarışması’na Fransa’dan Çin’e Ruanda’dan Vietnam’a kadar bu yıl 31 farklı ülkeden 254 proje katıldı. Yarışmaya başvuru gelen ülkeler arasında Avusturalya, Makedonya, Mısır, Bahreyn, Tayland, Kenya, Malezya, Endonezya, İngiltere, Raunda, Özbekistan, Pakistan, Hollanda da bulunuyor.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve üniversite kategorisinde 66, lise kategorisinde 188 başvuru olan yarışmanın finalistleri, jürinin yapacağı değerlendirme sonunda belirlenecek. Yarışmanın ödül sahipleri ise finale kalan beş takımın projelerini 9 Ekim’de ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda uluslararası jüri önünde yapacakları sunumun ardından ilan edilecek.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun 10 Ekim’de gerçekleştirilecek yeni akademik yıl açılış töreninde ödülleri verilecek olan yarışmada, ilk üçe giren takımı oluşturan üniversite öğrencileri, bireysel olarak ödüllendirilecek. Birinci olan takımın üyeleri 1.000’er Euro, ikinci takımın üyeleri 750’şer Euro, üçüncü takımın üyeleri ise 500’er Euro ile ödüllendirilirken, tüm finalistleri bir de KKTC gezisi bekliyor. Lise öğrencilerine yönelik uluslararası Yılın Genç Yeşil Beyni Yarışmasında ise iki lise öğrencisinden oluşan takımlardan birinci olan takım 1.000 Euro, ikinci 750 Euro, üçüncü 500 Euro ve KKTC gezisi ile ödüllendirilecek.

Geçen yıl pek çok parlak proje katılmıştı…

Geçtiğimiz yıl yarışmanın liseler kategorisinde Pakistan Karachi Grammar School’dan Daniyal Motan ve Arvin Anoop “Kınkanatlı Böcek Yöntemiyle Su Toplama” başlıklı projeyle birincilik, Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi’nden Şevval İlke Güneysu ve Ezgi Nur Benek “Dedemden Torunuma” başlıklı proje ile ikincilik, Muğla Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nden Emre Hatay ve Ahmet Özer “ALGAIR Kavram Proje Bildirisi” başlıklı proje ile üçüncülük ödüllerini almıştı.

Üniversite öğrencilerine yönelik yarışmada ise Hindistan SAICE’den Pranav Agarwal ve Mukunda Bundredi “Sivrisineğe Karşı Güneş” başlıklı proje ile birinci, Endonezya Institute Technology’den Bandung Amalia Nur Alifah “Çevre Dostu Diş Macunu İçin İstiridye Kabuğu” başlıklı proje ile ikinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Ülker İmge Koca ve Aliye Bihter Günay “Vakumlanan Buharlaştırıcıdan Saf Su Üretimi, Biyogaz Sürecinden Temiz Enerji ve Arıtılan Atıktan İyileştirilmiş Kömür Elde Edilmesi” başlıklı proje ile üçüncü olmuşlardı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)