adscode
adscode

Gençliğe, ilk kez bu kadar net mesajlar verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize sorgusuz, sualsiz biat eden cahil bir gençlik değil, neye inandığını, neyi savunduğunu, neyin mücadelesini verdiğini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir…

Gençliğe, ilk kez bu kadar net mesajlar verildi
Günün Yazısı
Gençliğe, ilk kez bu kadar net mesajlar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize sorgusuz, sualsiz biat eden cahil bir gençlik değil, neye inandığını, neyi savunduğunu, neyin mücadelesini verdiğini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım. Ülkemiz de mesele kitap bulamama meselesi değil, okumama sorunudur. Ben yeni nesilden umutluyum.  "Bize her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım. " dedi. Umarız, devamı gelir ve gençlik, hak ettiği değeri bulur…

Erdoğan, Hafta sonu düzenlenen münazara yarışmasında, herkesin gönlünden geçenleri söyledi.Bol , bol da alkış aldı.

Şimdi sıra, bu söylenenleri icraat dönüştürecek kadrolarda.

Eğer donanımıyla, icraatlarıyla, bugüne kadar yaptıklarıyla, gençlerin gönlüne taht kuran isimler yeni kabinede yer bulursa, söylenenlerin icraata dönüşmesi işten bile değil.

Erdoğan, "Fikirlerin rahatça konuşulup tartışılmadığı yerde şiddet devreye girer. Bunun için biz düşünce ve ifade özgürlüğünü, başkalarının da aynı haklara saygı göstermeleri şartıyla sonuna kadar savunduk, destekledik. Son 14 yılda klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağı biz kaldırdık. On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine farklılıkları zenginlik olarak gören, düşüncenin önünü açan bir bakış açısını biz ikame ettik." dedi.

Hangi birimiz, bu sözlerin altına imza atmayız ki!..

Genç Bakış’ta, biz, yıllarca bunu gerçekleştirdik.

Dile getirilmeyen görüş kalmadı. Ve hep medeni ölçüler içinde gerçekleşti.

Yıllarca münazara yarışmaları da yaptık. O da gençlerin ufkunu açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen "İstanbul Meridyen Open '17 Uluslararası Münazara Turnuvası"nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, uluslararası bir boyut kazanan bu turnuvanın düzenlenmesinde, bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

"İfade özgürlüğünü sadece kendi düşüncelerini ifade edilebilmesi olarak görenlerle elbette anlaşamadık" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Çünkü biz insanı eşref-i mahlukat olarak gören medeniyetin mirasçılarıyız. Biz, yaradılanı severiz yaradandan ötürü diyen bu yaklaşımdan hareketle tüm insanlara saygı duyan bir anlayışa mensubuz. Böyle olduğu için de çoğulculuk ve özgürlükçülük konusunda en küçük bir sıkıntımız yok. Ülkemizin ve dünyanın her yerinde tüm farklı inanç, düşünce, meşrep gruplarıyla karşılıklı görüş alışverişimiz olmuştur."

"Bize her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım"

"Bize sorgusuz, sualsiz biat eden cahil bir gençlik değil, neye inandığını, neyi savunduğunu, neyin mücadelesini verdiğini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım." ifadelerini dile getiren Erdoğan, "15 Temmuz gecesi gördük ki işte bu vasıflara sahip gençlik, gerektiğinde ülkesi ve milleti için, istiklali ve istikbali için gözünü kırpmadan canını dahi ortaya koyabilmektedir." şeklinde konuştu.

Gençliğe sahip çıkıldığında nelerin olabileceğini görmek için, onlara sonuna kadar inanmak ve gereğini yerine getirmek gerekir.

İşte bu gerçekleştiğinde, ülkemizi tutan olmaz, olamaz, olsa da yetişemez…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)