adscode
adscode

Gerçek Bir Üniversite Deneyimi

Gerçek bir üniversite deneyimi "Boğaziçi Üniversitesi, Üniversite Öncesi Yaz Okulu"

Gerçek Bir Üniversite Deneyimi
Üniversite
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin 2005 yılından bu yana düzenlediği "Boğaziçi Üniversitesi, Üniversite Öncesi Yaz Okulu" programı, bu yıl konaklama ve burs olanaklarıyla öğrencilere gerçek bir üniversite deneyimi sunacak. Nanoteknolojiden yapay zekâya, oyun teorisinden yaratıcı yazarlığa, yaşamın temel ve güncel bilgileriyle donatılmış; öğrencileri özgür düşünce ve yaratıcılığa davet eden Üniversite Öncesi Yaz Okulu, bu yıl da yepyeni bir programla yeni döneme hazır.



Temel amacı lise eğitimini sürdüren öğrencilerin, üniversiteye giriş öncesinde, üniversite hayatına yönelik tecrübe ve bilgi edinmelerini sağlamak olan yaz okulu, üniversitedeki akademik ve sosyal hayatı tanımak ve geleceğe daha iyi hazırlanmak isteyen liseli öğrencilere rehberlik edecek.



Liseli Gençler Ezberbozan Eğitim Programı ile Üniversiteye Merhaba Diyecek

22 Haziran'da başlayıp 10 Temmuz'da sona erecek olan yaz okulunda; oyun teorisinden blog yazımına, kuantum fiziğinden gündelik hayat sosyolojisine birçok farklı ders ve tema işlenecek. Öğrencilerinin bilimle aralarındaki bağı güçlendirmek ve merak dürtüsünü kuvvetlendirmek üzere hazırlanan program, alışılagelmiş okul kavramının dışında bir eğitim sunmayı hedefliyor.

Üç hafta sürecek yaz okulunda hem İngilizce hem Türkçe olmak üzerek haftada dört gün, dört saat ders verilecek. Boğaziçi öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri tarafından verilecek derslerden sonra Çağdaş Sinema Okumaları, Senaryo Yazma, Yaratıcı Drama ve Stresle Başa Çıkma atölyeleri düzenlenecek.

Katılımcılara akademinin bir parçası olan kampüs hayatının tanıtılması amacıyla Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kulüplerle tanışma toplantıları yapılacak. Program kapsamında ayrıca Kandilli Kampüsü gezisi düzenlenerek Boğaziçi Üniversitesi Ulusal Deprem Merkezi, Afete Hazırlık Merkezi, Astronomi ve Meteoroloji Laboratuvarı ve Biyomedikal Enstitüsü ziyaret edilecek.

Boğaziçi Üniversitesi, Üniversitesi Öncesi Yaz Okulu, bir tanıtım programı ya da kariyer okulu olarak değil, gerçek bir üniversite deneyimi yaşamak isteyen öğrencileri bekliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)