adscode
adscode

Gezici kütüphaneler yola çıkıyor

​Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, nitelik ve niceliklerini yükseltilen 37 gezici kütüphane aracıyla 580 noktaya kütüphane hizmeti götüreceklerini belirtti.

Gezici kütüphaneler yola çıkıyor
Kültür Sanat
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yaptığı açıklamada, toplum için son derece önem taşıyan düşünce özgürlüğü, refah ve insani gelişmişliğin kazanılmasının ön koşulunun bilgili olmaktan geçtiğini belirtti.

Bireylerin aldıkları eğitimin yanı sıra yaşam boyu öğrenen bireyler olmalarının da önemini vurgulayan Çelik, bu öğrenmenin gerçekleşebilmesi için vatandaşların ihtiyaç duyduğu anda ve ihtiyaç duyduğu nitelikte bilgiyi elde edebilmesi gerektiğini kaydetti.

Çelik, bu amaçla birçok yerleşik kütüphanenin hizmet verdiğini, yerleşik kütüphanelerin bulunduğu yerlerden uzakta yaşayanlar için ise gezici kütüphane araçlarıyla hizmet götürüldüğünü bildirdi.

5 yeni araç

Gezici kütüphanelerin çok önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Çelik, kitap severlerin büyük ilgi gösterdiği gezici kütüphanelerin, 2013 yılında 187 bin 190 kişiye hizmet verdiğini açıkladı.

Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu'nun her köşesine ulaşan bu gezici kütüphanelerimizin nitelik ve niceliklerini yükseltiyoruz. Mevcut 32 gezici kütüphane aracına 5 yeni araç daha ekliyoruz. Böylelikle, ülke genelinde 580 noktaya kütüphane hizmeti götüren Bakanlığımız, ulaştığı merkez ve kişi sayısını daha da artıracak. Yeni gezici kütüphane araçları her tür iklim koşulunda kullanılabilecek şekilde tasarlandı. İçinde okuyucuların ihtiyacı olabilecek her türlü teknik donanıma sahip olan gezici kütüphaneler aracılığıyla vatandaşlar sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilecekler. Yeni araçlar, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Sinop ve Uşak'ta vatandaşların kullanımına sunulacak."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)