adscode
adscode

GİRESUN REKTÖRÜ PARİS’TE UNESCO BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

İngiltere’nin Oxford şehrinde düzenlenen, “Oxford Liderler Zirvesi”ne katılarak, “Socrates Ödülleri” kapsamında layık görülen; “En İyi Bölgesel Üniversite” ve “Yılın Yöneticisi” ödüllerini törenle alan…

GİRESUN REKTÖRÜ PARİS’TE UNESCO BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ
Türkiye'den Haberler

İngiltere’nin Oxford şehrinde düzenlenen, “Oxford Liderler Zirvesi”ne katılarak, “Socrates Ödülleri” kapsamında layık görülen; “En İyi Bölgesel Üniversite” ve “Yılın Yöneticisi” ödüllerini törenle alan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR, Fransa’nın başkenti Paris’e geçerek UNESCO Genel Başkanı Sayın İrina BUKOVA’yla görüştü.
 
Kadınların eğitilerek toplumda aktif konuma gelmeleri, akademik hayatta etkin olmaları ve en önemlisi bu konuların akademik disiplin çerçevesinde ele alınmasına hizmet edecek bir eğitim çalışmasının Giresun Üniversitesi’nde (GRÜ) açılması konusunda talebin dile getirildiği görüşme son derece samimi ve verimli geçti.
 
Görüşmede UNESCO başkanı BUKOVA,  GRÜ’nün yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsederek memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca UNESCO olarak kadın erkek fırsat eşitliği ve eğitim alanlarında yapılacak tüm çalışmalarda Giresun Üniversitesine destek vereceklerini ifade etti.
 
Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR ise; 2015 yılının Birleşmiş Milletler (BM) “Bin Yıl Kalkınma Programı” çerçevesinde önem arz ettiğini ve Pekin Kadın Çalıştayının da 20. yıldönümüne denk gelmesi nedeni ile yapılmasını planladıkları “3. Uluslararası Kadın Çalıştayı”na, UNESCO başkanı olarak katılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
 
GRÜ tarafından Mayıs 2014 tarihinde dünyanın 30’dan fazla ülkesinden katılımcının iştiraki ile gerçekleştirilen ve büyük ses getiren Kadın Çalıştayının “Sonuç Bildirgesi” nde öne sürülen problemlerin çözümlenmesi için eğitimin önemi ve üniversitelerin rolüne özellikle vurgu yapan Sayın Rektörümüz; “Bir kadın, anne ve başarılı bir yönetici olarak; kadınların hayatın her aşamasında ve eşit şartlarda bulunması gerektiğine inanıyor ve bu inancın hayata geçmesi için hem kendim hem de başında bulunduğum kurumumla büyük çaba sarf ediyoruz. Tüm dünya aynı duyarlılıkla bu çalışmaların farkında olur ve katkı sunmada çaba gösterirse, bu düşüncelerin gerçekleşmesi daha kolay olur” diye konuştu.
 
Paris’te UNESCO başkanlık binasında gerçeklesen görüşmede, ayrıca UNESCO kadın erkek fırsat eşitliği birim başkanı Saniye CORAT, eğitim müşaviri Cynthia GUTTMAN ve Giresun Üniversitesi Dış İlişkiler Başkanı Doç. Dr. Sirin DİLLİ’de hazır bulundular.
 
Sayın Rektörümüz UNESCO Başkanı BUKOVA ile görüşmesinin ardından, UNESCO kadın erkek fırsat eşitliği birim başkanı Sayın Saniye CORAT'la da bir bir süre görüştü.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)