adscode
adscode

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ

...

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Cevdet Coşkun
Kuruluş tarihi: 2006
Bulunduğu il: Giresun
Akademik birimleri: Eğitim, Fen Edebiyat, Denizcilik, Diş Hekimliği, Görele Güzel Sanatlar, İktisadi İdari Bilimler, İslami İlimler, Mühendislik, Tıp, Tirebolu İletişim, Turizm, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri olmak üzere 13 fakültesi, 6 yüksekokulu, 3 enstitüsü, 13 MYO bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 29.656
Akademik personel sayısı: 63 profesör, 63 doçent, 341 Dr. öğretim üyesi, 313 öğretim görevlisi, 156 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 936 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: Öğrencilerin aldıkları devlet bursu ve kredilerin yanı sıra her yıl 310 öğrenci yarı zamanlı olarak üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışırken 350 öğrenci ücretsiz yemek yardımından yararlanıyor.
Yurt olanakları: Giresun Merkezde ve ilçelerde hem KYK hem de özel öğrenci yurtları bulunuyor.
Öğrenci kulübü sayısı: 112 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus, Farabi, Mevlana gibi değişim programlarıyla öğrenciler, Polonya, İspanya, Romanya, Slovakya, Portekiz, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Yunanistan, Hırvatistan, Estonya, Makedonya, Slovenya, İtalya, Girit, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan gibi ülkelerle yurt içi ve yurt dışında farklı üniversiteleri, şehirleri ve ülkeleri görebilir, buralarda eğitim alabilirler.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Öğrenciler;
Çift Ana Dal Programı ile istediğin iki bölümü aynı anda okuyup iki diploma sahibi olabilir, ilgi alanları doğrultusunda Fen, Sosyal ve İktisadi ve İdari Bilimler’de yan dal yaparak sertifika alabilir, istediği bölümü kazanamazsan dahi gerekli koşullarla birlikte ikinci senede istediği bölüme yatay geçiş yapabilir ve öğrenci toplulukları/kulüpleri sayesinde dünya çapında organizasyonlara imza atabilirler.
Üniversitenin bilgi ağı üzerinden birçok bilimsel yayına ulaşabilirler. Şehrin doğal güzelliklerinin yanı sıra alanında uzman akademisyenlerden oluşan uzman bir kadrodan eğitim almak da öğrencilerin tercih nedenleri arasında olacaktır.
Hem hava hem de kara ulaşımının kolay olması, kampüsün deniz kenarında kurulu olması, öğrencilerin hem şehre entegrasyonunu kolaylaştırırken, sosyal ve kültürel aktivitelere katılmalarını da desteklemektedir. Son yıllarda akademik alanda birçok başarıya imza atan Giresun Üniversitesi CERN gibi projelere ortak olurken, çeşitli spor dallarında da Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarını elde etti.
İletişim bilgisi: www.giresun.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)