adscode
adscode

Ücretsiz deneme lensleri nasıl temin edilir?

Kontakt lensler medikal cihaz olup göz doktorunun uygun gördüğü marka ve ürün kullanıcıya göre değişebilmektedir.

Ücretsiz deneme lensleri nasıl temin edilir?
Sağlık


Kontakt lensler medikal cihaz olup göz doktorunun uygun gördüğü marka ve ürün kullanıcıya göre değişebilmektedir.

Göz doktorunuzun gözetiminde ilk ücretsiz deneme lenslerinizi taktıktan sonra, göz doktorunuz, lenslerin tam olarak uyup uymadığını, rahat edip etmediğinizi ve görmenizin en iyi düzeyde olup olmadığını kontrol edecektir. Her şey tamamsa, kontakt lens reçeteniz ile kendi lenslerinizi en yakın optikten alabilirsiniz.

İlk uygulamada doğru ürünün size önerilebilmesi ve sonrasında ihtiyaca göre sizin için en uygun ürünü kullanabilmeye devam edebilmeniz adına ilgili kanunlar gereği deneme kontakt lensler sadece göz doktorlarına sağlanmaktadır.

Göz hekimi insiyatif alarak veya deneme kontakt lens olmaması durumunda dilerse kontakt lens reçetesi düzenleyebilmektedir.

Kanunen kontakt lenslerin göz doktorunuzun son 1 yıl içerisinde verdiği kontakt lens reçetesi ile optiklerden alınması gerektiğini de hatırlatalım. Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş optikler ilgili kanunlar gereği kontakt lens reçetesi karşılığında ve kontakt lens reçetesinde belirtilen ürününün satışını yapan kurumlar olarak belirlenmiştir.

Deneme lensi çiftinin kullanım süresi ne kadardır?

Deneme süresi, kullandığınız lense ve göz doktorunuzun önerilerine göre değişmektedir. Bu konuda göz hekiminizin önerilerini dikkate alın.
Bir göz doktorunuz yok ise, bu araç yardımcı olabilir: http://bit.ly/AcuvueHastaneBul
 
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)