adscode
adscode

Google Glass bir sonraki iPhone devrimi gibi olabilecek mi?

Forrester’ın son raporuna göre Amerika’da yaşayanların yüzde 12’si günlük kullanımında Google Glass’ı kullanmakta sakınca görmüyor.

Google Glass bir sonraki iPhone devrimi gibi olabilecek mi?
Genç Blog

 

 

 


Google Glass gelecekte iPhone’un yarattığı gibi bir etki yaratabilir. Peki Google Glass ne işe yarat? Google Glass, bir giyilebilir teknoloji kategorisindeki bir artırılmış gerçeklik projesi olarak ortaya çıkmıştır.
Artırılmış gerçeklik, gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerinin bilgisayar tarafından üretilen ses, video, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı, doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümüdür.  

 


Google Glass cihazı, video kaydedebilen, fotoğraf çekebilen, sohbet edebilmenizi, harita üzerinde yön bulmanızı ve internette gezinmenizi sağlayabilen gözlük görünümünde gelen bir cihazdır. Cihaza yükleyebileceğiniz uygulamalarla ve cihazın kullanımının artmasıyla yapılabilecekler şüphesiz daha da artacaktır.  

 


Forrester’ın yayınladığı son rapora göre, Amerika’daki 21.6 milyon çevrimiçi tüketiciye yapılan anket sonucunda bu kitlenin yüzde 12’si, güvenilir bir marka tarafından üretildiği takdirde bu gözlükleri kullanacağını belirtti. Forrester analisti Sarah Rotman Epps, Google Glass’ın şüphesiz bir sonraki iPhone devrimi olacağını söyledi.

 


Artık, “Google Glass başarılı olur mu?” gibi sorulardan ziyade, “Google Glass ne zaman yaygınlaşmaya başlayacak?” gibi sorular daha çok duyulmaya başlanacak gibi görünüyor.

 

Emre Çalışır

www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)