adscode
adscode

Google, Microsoft ve Facebook'un ortak sorunu

​Bir süre önce internetin güvenilirliği konusunda sıkıntı yaşatan Heartbleed gündemden inmek bilmemişti. Google, Microsoft ve Facebook benzer bir sorunun tekrarlanmaması için milyonlarca dolarlık bir…

Google, Microsoft ve Facebook'un ortak sorunu
Bilim Teknoloji
Teknoloji dünyası kendine has problemlere sahip. Güvenlik kaynaklı sıkıntılar bu problemler arasında ilk sırayı alıyor. Üç büyük firma; Google, Microsoft ve Facebook, Heartbleed gibi internetin güvenli oluşu hakkında şüphe uyandıran bir sorunla karşılaşmamak için birlikte hareket etme kararı aldı.

Openssl tabanlı olarak ortaya çıkan ve https hizmeti veren tüm sunucuların kapatması gereken bir açık olarak belirlenen Heartbleed, kullanıcıların "bu site güvenilirdir" ifadesinin işareti olarak tanıdığı "https" içeren adresler hakkında bile şüphe uyandırmıştı. Bankacılık işlemlerinden online alışverişe, e-posta servislerine kadar hemen her yerde karşımıza çıkan https hakkında karşılaşılan bu problem internet tarihinin en büyük açıklarından biri olarak kabul edilmişti.

Sorun büyük olunca, internetin büyük isimleri de devreye girme ihtiyacı hissetti. Heartbleed tarzı, tüm sistemi etkileyebilecek tipte bir açığın ortaya çıkmasını istemeyen şirketler özel bir fon oluşturacaklarını duyurdu. Katılım yalnıca bu üç isimle sınırlı değil. Fona katılan diğer şirketler arasında bulut bilişim hizmetlerinden donanım üreticilerine kadar pek çok şirket yer alıyor.

Core Infrastructure Initiative isimli bu oluşum, Linux Vakfı altında organize olmuş durumda. Üyeler arasında Google, Microsoft ve Facebook dışında Amazon, Cisco, Dell, Fujitsu, HP, IBM, Intel, NetApp, Qualcomm, Rackspace ve VMware de bulunuyor. Bu şirketlerin fona ayırdığı bütçe ise başlangıç için 3.6 milyon doları buluyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)