adscode
adscode

Google'dan ucuz akıllı telefon

​Android ve IOS işletim sistemine sahip akıllı telefonların pahalı olduğunu düşünenlere müjde Google’dan geldi. Google, Android işletim sistemine sahip uygun fiyatlı akıllı telefonların satışa sunulduğunu…

Google'dan ucuz akıllı telefon
Bilim Teknoloji


Haziran ayında tanıtılan Android One platformuna dahil cihazlar, bugün Hindistan’da satışa sunuldu. Kullanıcıların uygun fiyata yüksek kalite Androd telefonlara ulaşması amacıyla geliştirilen Android One, yazılımcıların da önünü açıyor.

Micromax, Karbonn ve Spice adlı yerel üreticilerin imzasıyla piyasaya sürülen telefonlar, 1 GB Ram’e sahip. 4.5inç qHD ekran, FM Radyo, microSDkart desteğine sahip cihazlar, içinde 4 GB dahili hafıza da barındırıyor. 5 megapiksel arka kamerayla beraber, 2 megapiksel ön kamera bulunan telefonda, 1700mAh batarya da bulunuyor. Kullanıcılar, yazılım güncellemelerini ise Google tarafından elde edebilecekler.

Acer, Alcatel Onetouch, Asus, Htc, Intex, Lenovo ve Panasonic gibi firmalarla da anlaşmalar yapılacağını firma yöneticileri, yakın zamanda yeni pazarlara gireceklerini de ifade etti. Endonezya, Filipinler, Bangladeş, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka'da da yakın zamanda Android One satışına başlanacağını belirten yetkililer, cihazın fiyatının ülkeden ülkeye göre değişiklik göstereceğini de sözlerine ekledi.

Hindistan’da bugün satışa sunulan cihazın fiyatı 6.400 rupi (yaklaşık 230 TL) olarak belirlendi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)