adscode
adscode

Görme Engelli Judocular Dünya Kupası İçin Gün Sayıyor

Görme Engelli Judo Milli Takımı sporcuları, Macaristan’da düzenlenecek “Görme Engelli Judo Dünya Kupası” ve aynı zamanda Paralimpik Oyunları için puan kazanmalarını sağlayacak yarışmalar için hazırlıklarını…

Görme Engelli Judocular Dünya Kupası İçin Gün Sayıyor
Üniversite

Türkiye, 19 – 26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek organizasyona kadın ve erkeklerde toplam 15 sporcuyla katılacak.

 

İşitme Engelliler Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Gaziantep Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Önder Karakoç, Ankara ve Gaziantep kamplarında şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını anlattı. Moral ve motivasyon olarak sporcularının hiç bir problemleri olmadığını belirten Karakoç, “Olimpiyatlara katılmamız için puan toplayacağımız müsabakaları takip edip, Eylül ayında Türkiye’de yapılması planlanan Avrupa Şampiyonası ile yılı sonlandıracağız. 2016 Rio’ya inşallah katılacağız, kaç kişiyle onu zaman gösterecek. Takımımız iyi çalışıyor, başaracaklar” dedi.

 

Yrd. Doç. Dr. Karakoç, görme engelli judonun normal judodan hiçbir farkı olmadığının altını çizerek, “Bu çocuklarla ilgilenmek lazım. Onlar dokunarak ve bizi hissederek, birbirleriyle ve bizle iletişimdeler. Zorluklar için buradayız. Zor işlerde başarı almak, bayrağı göndere çektirmek çok önemli. Halk, engelli sporlarını rehabilitasyon amaçlı görüyorlar. Ben ve sporcu arkadaşlarım o şekilde bakmıyoruz, normal sporcu ne yaşıyorsa biz de aynı şeyi yaşıyoruz” diye konuştu.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)