adscode
adscode

Gözde Anadolu Liselerinde Hala Boş Kontenjan Var

Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere Ortaöğretim Yerleştirme Puanı’na göre (OYP) ile öğrenci alan okullarda hala boş kontenjanlar var.

Gözde Anadolu Liselerinde Hala Boş Kontenjan Var
Lise
Okulları asil olarak kazananların kayıt yaptırmasının ardından yedek listedeki öğrencilere kayıt hakkı doğdu. Ama gözde Anadolu liselerinde bile hala müsait kontenjan var. Galatasaray Lisesi 15 yedek hakkının sadece 6’sını doldurdu. Hala 9 kişilik boş kontenjan bulunuyor. Taban puanı ise 496.260. İstanbul Erkek Lisesi’nde 36 kişilik boş kontenjan bulunuyor. Taban puan ise 494.754. En düşük 489.000 puan ile öğrenci alan Kadıköy Anadolu Lisesi’nde ise hala 75 kişilik müsait kontenjan var. Kabataş Lisesi’nde ise İngilizce bölümünde 40, Almanca bölümünde ise 16 kişilik açık var. Cağaloğlu Anadolu Lisesi ise 38 kişiyi bekliyor. Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nin taban puanı 485.159 olarak belirlendi. 
Öğrenciler en falza 3 okulun yedek listesinde yer alabiliyor. Okullara ise kontenjanlarının 3 katı kadar yedek öğrenci hakkı tanınıyor. Yedek yerleştirmeler dün başladı. Boş kontenjanlara okulların yedek listesinde yer alan öğrenciler için bu ilk yerleştirmede kayıt hakkı kazanılan okula 3 iş gününde kayıt yaptırmak gerekiyor. Yedek yerleştirmeler 3 kere yapılacak.
Hürriyet Eğitim

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)