OKULUN TARİHÇESİ
Saint Benoît Lisesi, 1783 yılından bu yana, insani değerleri ön planda tutan yaklaşımıyla eğitime hizmet görevini sürdürmektedir.
235 yıldır nitelikli ve ayrıcalıklı eğitim kurumu kimliğinden ödün vermeden, Türk Gençliği’ne en iyi eğitimi vermeyi hedefleyen lisenin benimsediği kurum projesinin temeli, gerek insani boyutta, gerekse profesyonel alanda başarıya ulaşmış bireyleri topluma kazandırmaktır.
Lise, kendi millî eğitim programları çerçevesinde, üstün nitelikli Fransızca eğitimi veren yabancı okullara verilen « FrancEducation » markası ile onurlandırılmıştır. Bu marka, okula Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından, bakanlıklar arası bir inceleme komisyonunun olumlu görüşü üzerine verilmiştir.
Bugün, Saint Benoît Lisesi'nin 906 öğrencisi bulunmaktadır. Öğrencilere, bir sene hazırlık sınıfı olmak üzere toplam beş yıl boyunca, Fransızca'ya ağırlık verilen ve Matematik, Fen, Bilgisayar derslerinin Fransızca okutulduğu kaliteli bir eğitim sunulmaktadır. Eğitim kadrosunun ailelerle birlikte hareket ettiği lisede, her bireye önem veren, kişiye özel bir eğitim anlayışı bulunmaktadır.
OKUL MÜDÜRÜ- Pierre GENTRIC
Eğitim Dili: Fransızca, Türkçe, İngilizce
Öğretmen : 92
Rehber Öğretmen : 5
Öğrenci : 418 Erkek + 488 Kız = 906
Derslik : 43
Müzik Odası : Var
Resim Odası : Var
BT Sınıfı : Var
Misafirhane : Var
Kütüphane : Var
Fen Laboratuvarı : Var
Hazırlık Sınıfı : Var
Konferans Salonu : Var
Atölye-İşlik : Var
Spor Salonu : Var
Öğretim Şekli : Tam gün eğitim
Yemekhane : Var
Kantin : Var
Revir: Var
Bahçe : Var
Okul Puanı : 900 üzerinden 840
Okul kontenjanı : 190
Öğrenim ücreti : Peşin - 37 bin 699 TL, 6 taksit - 39 bin 270 TL
NASIL ÖĞRENCİ ALIYOR ?
Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden yapılan toplam 8 sınavın sonucunu kullanıyor. Birinci ve ikinci dönem yapılan sınavların etkisi yüzde 50. Türkçe dersi katsayısı 3, diğer derslerin ise 2. Okul notları dikkate alınmıyor. Puan eşitliği durumunda sırasıyla T2, T1, M2, M1, F2, F1, İnk2, İnk1 sınav sonuçları daha yüksek adaya öncelik veriliyor. Eşitlik bozulmazsa sırasıyla 8., 7. ve 6. sınıf ağırlıklı not ortalamasına bakılıyor. Yine eşitlik bozulmazsa yaşı küçük aday kayıt hakkı kazanıyor.
BAŞARILARI
Öğrenciler her sene giderek artan bir başarıyla, Türkiye'de ÖSYM sınavı ile ve Galatasaray Üniversitesi iç sınavı ile üniversitelerin çeşitli bölümlerine girmeye hak kazanmaktadırlar.
Aynı zamanda Fransız Bakaloryasına denk bir diplomaya sahip olarak mezun olan öğrenciler Fransa, Amerika, Kanada, İngiltere gibi birçok ülkedeki önemli üniversitelerden de kabul almaktadırlar. Öğrenciler rehberlik servisinin desteğiyle gelecekteki bireysel ve profesyonel projelerini belirlemektedirler.
Yorum Yazın