adscode
adscode

GS Rektörü Tolga ve İÜ Rektörü Söylet de milletvekili adayı...

200’e yakın rektörden hangisi siyasete girmez diye 10 isim seçin deseniz, herhalde bunlardan birisi de Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga olurdu.

GS Rektörü Tolga ve İÜ Rektörü Söylet de milletvekili adayı...
Milliyet Diyalog

Niye?
Çünkü işinde, gücünde olan birisiydi.
Ve, dün istifa etti.
Başbakan Davutoğlu bizzat kendisi siyasete davet etmiş. Sana ihtiyacımız var demiş.
Nasıl “kandırdı” bilmiyoruz ama ikna oldu ki istifa etti... Prof. Tolga’yı, İTÜ’deki hocalığından beri tanırız. Neredeyse 20 yıl oldu. Arada Galatasaray Lisesi Müdürlüğü, Galatasaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanlığı, YÖK üyeliği ve son olarak da ikinci dönem rektörlük yapıyordu.
GS Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç’a en yakın isimlerden birisiydi. YÖK eski Başkanı Teziç’in de en yakın çalışma arkadaşları arasında yer alıyordu.
Her ikisi de bu adaylığa nasıl baktılar, çok merak ettim. Prof. Tolga, eminim ki siyasete farklı bir bakış açısı getirecektir.
Sadece milletvekilliği ile de kalmayacaktır. Kendisine bu yeni süreçte başarılar diliyoruz. Umarız aldığı bu karar, kendisine de ülkemize de hayırlı olur...
Ve son dakikada İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in istifası geldi. Onu da Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasete davet etmiş. Prof. Söylet, YÖK Başkanlığı’na getirilmediği için kırgındı, gönlü alınmış oldu.
O da çok çalışkan bir isim. Ama biraz da asi. Siyasetin kalıplarına girmesi biraz zor. Ona da hayırlı olsun diyoruz.

Nakillere devam
 Görünen o ki okullararası hareketlilik hiç sona ermeyecek. İkinci yarıyılla birlikte nakil maratonu yeniden başladı.
Her okuldan okula nakil var. Yeter ki puanın tutsun. Eğer başvuran yoksa onlarca hatta yüzlerce puan düşük yerlere girebilirsiniz. Peki, bu iyi mi, kötü mü?

Yazının devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)