adscode
adscode

Gülen'in Dershaneler İçin Verdiği Dönüşün Talimatı

Dershaneler ve yurtlar, Kenan Evren'in tavsiyesi üzerine 1982 yılında dönüşüm sürecine girmiş.

Gülen'in Dershaneler İçin Verdiği Dönüşün Talimatı
Türkiye'den Haberler
Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan'ın 2008 yılında yayınlanan ''Fethullah Gülen'' kitabında yer alan ayrıntılara göre, dershane ve yurtlar, 1982 yılında dönüşüm sürecine girmiş.
'TEREDDÜT EDENLERE GÖNÜL KOYDUM'
Kenan Evren dershanelerin okula dönüşmesi tavsiyesinde bulundu. Gülen de tavsiyenin üzerine dershane yöneticilerini dönüşmeye teşvik etti. Fakat bu süreç oldukça zor geçti. Ayrıntılarda dönemin şartlarının böyle bir dönüşüme imkan vermediği ifade ediliyor. Gülen, 1999 yılında verdiği bir röportajda da, "Tereddüt edenlere gönül koydum." diyerek yaşananları özetliyor.
İşte sürece ilişkin kitapta yer alan tüm ayrıntılar:

KENAN EVREN'İN 'DÖNÜŞTÜRÜN' TAVSİYESİ
Kenan Evren başkanlığındaki Milli Güvenlik Konseyi dershane sahiplerine çağrı yaparak, "Dershanelere ne gerek var, eğitim işi yapmak istiyorsanız okul açın" diyordu.
GÜLEN YÖNETİCİLERİ TEŞVİK ETTİ
Bunun üzerine Fethullah Gülen, bazıları dershane olarak da faaliyet gösteren öğrenci yurtlarının koleje dönüşmesi için bu tesisleri yönetenleri teşvik etti.
KOLEJ PROJESİNİN BENİMSENMESİ KOLAY OLMADI
O günün şartlarında bu hiç de kolay değildi. Zaten kıt imkanlara sahip bu yurtlar nasıl koleje dönüşecekti? En önemlisi öğretmen ihtiyaçları nasıl karşılanacaktı? Gülen'in bu çağrısı İzmir'deki ilk günlerinden itibaren yanında olan bir avuç esnaf ve yöneticilik yaptığı İzmir'deki yurttan yetişen öğretmenlerde yankısını buldu. Yine de kolej projesinin benimsenmesi o kadar kolay olmadı.
GÜLEN: GÖNÜL KOYDUM
Gülen, 1999 yılı Ocak ayındaki bir röportajında, "Özel okullar açıldı. Zor kabul edildi. Vaazlarda gözyaşı döken arkadaşlarımın bu konuda geçirdiği tereddütlerden dolayı gönül koyduğum oldu. Hafif küser gibi oldum" diyor.ensonhaber


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)