adscode
adscode

Gün Gün Ramazan Ayı Beslenme Programı

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nden Diyetisyen Dilara İsmailoğlu’nun hazırladığı Ramazan ayı beslenme programı:

Gün Gün Ramazan Ayı Beslenme Programı
Ramazan Ayına Özel
1.GÜN:

SAHUR:

Rezene çayı (çubuk tarçın ile)

2 ince dilim yarım yağlı, az tuzlu beyaz peynir (60 g)

1 tane haşlanmış yumurta

3-4 adet ceviz içi

1 domates-1 salatalık

2 dilim tam buğday ekmeği (50 g)




1 orta boy şeftali

İFTAR

1 su bardağı su

4 adet hurma

1 kase yoğurtlu soğuk çorba

6 yemek kaşığı etli taze fasulye

4 yemek kaşığı sade makarna

1 su bardağı yoğurt (200 g)

Yağsız yeşil salata  (1 tatlı kaşığı elma sirkesi ile)

Çorbalarınız için: Çorbanıza nane veya dereotu ilave etmeniz; hazmı kolaylaştırır, mide ve barsak gazının oluşumunu önler.

Etli Yemekleriniz için: Etli taze fasulyenize kekik veya defne yaprağı eklerseniz özellikle ramazanda çok sık rastlanan sindirim sorunlarınızın hafiflediğini, yiyeceklerinizin hazmının kolaylaştığını, ayrıca idrar ve gaz söktürücü olarak işe yaradığını hissedebilirsiniz.

Etli Yemek Pişirme Yöntemi: Kuşbaşı doğranmış etler düdüklü tencereye atılarak hafif bir renk alıncaya kadar aşağı yukarı 15 dakika pişirilmeli. Başka bir tencerede bıçakla sıyırarak etrafının kılçıkları alınmış, yıkanmış ve iyice süzülmüş fasulyeler, sarımsak, soğan, soyulmuş

ve küçük kesilmiş 2 orta domates, suyu süzülmüş etler ile birleştirilip, ayrıca su eklenip, kısık ateşte pişmeye bırakılmalıdır. Kaynamaya başladıktan sonra kekik veya defne yaprağı eklenir ve ateşten indirilir.


Yoğurtlarınız için: Yoğurdunuza 1 çay kaşığı keten tohumu eklerseniz (özellikle diyet yapanlar için büyük sorun teşkil eden) kabızlık sorununuzun hafiflediğini görebilirsiniz. Keten tohumu ayrıca kolesterolü, şeker seviyesini dengelemekte, kalp-damar hastalıklarından

korumaktadır. Ancak keten tohumunun yağ içeriği yüksek olduğundan dolayı belirtilenden fazla miktarda tüketilmesi önerilmez.

Salatanız için: Eğer salatalarınıza bir tatlı kaşığı elma sirkesi eklerseniz (özellikle diyetyapanlar) metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

3 tane kayısı

1 tane şeftali

NOT: İftardan sonra 1 fincan melisa çayı içmeniz hem sindiriminizi kolaylaştıracak hem de rahat uyumanıza yardımcı olacaktır.

Haber: Meryem Şengül Kala





 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)