adscode
adscode

BRUCE WAYNE’NİN BATMAN’E DÖNÜŞÜMÜ

Bruce Wayne nam-ı diğer Batman tam tamına 79 yıl önce yıl hayatımıza girdi .

BRUCE WAYNE’NİN BATMAN’E DÖNÜŞÜMÜ
Türkiye'den Haberler
  Bruce Wayne nam-ı diğer Batman tam tamına 79 yıl önce yıl hayatımıza girdi .  Batman’i n hayatını çoğumuz biliyoruz ama belki aramızda bilmeyenlerimiz vardır. Tabii ki de modern dünyada Batman adını duymamak neredeyse imkânsızdır.

  Batman serüvenini tam 79 yıl öncesine dayanır. Bruce Wayne’i Batman yapan asıl nedene gelecek olursak tabii ki çocuk yaşta ailesini kaybetmesi olduğunu göreceğiz. Bruce Wayne, Gotham şehrinde yaşayan neredeyse şehrin sahibi olarak niteleyebileceğimiz zenginlikte bir ailedendir.  Bruce Wayne , annesi ve babasıyla birlikte Zorro filmini izlemeye gider. Filmi izlerken yarasaların uçuşma sahnesinden çok etkilenir. Küçük Bruce Wayne’in  bu sahnede etkilenmesi ise başka bir travmanın sonucudur. Küçük Bruce, arkadaşı Rachell ile koşuşturmaca oynarken şatolarında bulunan bir kuyuya düşer. Kuyuya düşmesiyle yarasalar gizlendikleri yerden çıkar. Küçük Wayne bu olaydan travmatik  bir şekilde etkilenir.

    Tekrardan konuya dönecek olursak Bruce Wayne izledikleri filmden etkilenerek babasına çıkmak istediğin söyler. Filmden çıkarlar. Filmden çıkmaları aslında tam anlamıyla Bruce Wayne’in hayatını değiştiren andır. Maddi ve manevi anlamda her şeye sahip olan Bruce, bir anda hayatındaki en önemli şeyi kaybeder ailesini. Bruce, küçük yaşta kaybettiği anne babasının ölümünden hep kendini sorumlu hisseder. Bu da aslında onun yaşında bu tür olayları yaşayan herkesin yaşayabileceği bir durumdur. Ölüm, her yaş için travmalar doğurur. Bruce Wayne, ailesinin hatıralarının yaşadığı şatosunu terk eder. Bruce Wayne, her şeyi unutmak hatta kendini bile unutmak için bambaşka bir hayatı seçer.

   Seçkin bir aileden gelen ve Gotham’ şehrinin neredeyse tümüne sahip olabilecek bir servete sahipken Bruce Wayne sokakları seçer. Bunun tabii ki bilinçaltında yatan bir sebebi vardır.  Bu sebep ise her zaman anne ve babasının ölümünden kendini suçlayışıdır. Bruce Wayne için aslında bu kendi benliğini bulmasını sağlayan bir geçiş süreci olacaktır. Sokaktadır, suçlularla beraberdir ve suçluların neden suç işlediklerini veyahut onları suça iten etkenlerin neler olduğunu gözlemlemektedir. Bu gözlemler sonucunda aslında Gotham’ın korunmaya ihtiyacını ve suç teşkil eden her şeyin ortadan kaldırılmasını sağlamaya çalışır. Ve böylece artık Bruce Wayne  Batman’e evrilmeye başlamıştır.

   Bruce Wayne’in Batman’e dönüşümü düşünce bakımından oluşmuştur. Teoride tamamdır ama pratikte yapması gereken pek çok şey vardır. Çok iyi dövüş ve savunma sanatları öğrenir. Ailesinin ve sahip olduğu Wayne adlı şirketin Bilişsel yönünü kullanır. Arabası, kıyafetleri son derece teknolojik ve sağlamdır. Batman pratikte de hazırdır. Fakat onu diğer kişilerden ayırt edecek bir simgeye ihtiyacı vardır. Batman, bu simgeyi yarasa olarak seçer. Bu seçim tabii ki tesadüfi bir seçim değildir. Bu seçim aslında Bruce Wayne ‘in korkularıyla yüzleştiğini gösteren metaforik bir simgedir. Ailesiyle beraber gittiği filmde yarasalardan korkup filmden çıkmaları ve ailesinin bir soyguncu tarafından öldürülmesi , Batman’in aslında bir intikam harbi içine çekmiştir.

  Küçük Bruce Wayne büyüyüp suçlularla savaşmaya hazır olan Batman’e dönüşmüştür.

Özgün bir karakter olan Batman, bir çok kişiyi de kendine hayran bırakmıştır. Bu karakteri kendine yakın hisseden herkes, tüm Batman Figürleri ve Oyuncaklarına Karakter Dükkanı online mağazasından ulaşabilir.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)